Missa de Les Santes. Foto: R.Gallofré
Missa de Les Santes. Foto: R.Gallofré

Oberta la campanya per cofinançar la Missa de les Santes

La comissió gestora de la Missa busca un mínim de 200 persones que aportin 30 euros a la interpretació de la Missa de Glòria

patrocini FinquesGuillem02
 

A mesura que l’estiu i el juliol van entrant marxes en el compte enrere, cada cop queda menys perquè siguin Les Santes i, enmig d’elles, arribi la diada del 27 amb el protagonisme de la Missa de les Santes. La Missa és una de les joies de la Festa Major de Mataró, una interpretació d’una peça operística amb cor popular, solistes i orquestra que s’insereix en l’Ofici de Festa Major. Un tresor amb 176 anys d’història, patrimoni de la ciutat i que a més, té un pressupost elevat al que històricament s’hi respon a partir del finançament popular.

La Comissió Gestora de la Missa de les Santes ja ha engegat la Campanya 200x30. Aquesta campanya, que ja es va impulsar l’any passat, té  com a objectiu aconseguir que almenys 200 mataronins donin 30€ per tal de  cofinançar la Missa de les Santes. 

Sentir-se’n part

“Tot i que els ajuts de l’Ajuntament de Mataró i de la Generalitat de Catalunya són  indispensables, la implicació del poble de Mataró continua essent en tots sentits imprescindible, també pel que fa al finançament”, expliquen des de la Gestora. “Si la Festa de Les Santes és cosa de tots, la Missa de les Santes, com a acte  central de la nostra Festa Major (que, com és prou sabut, va ser declarada Festa  Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 2010), també  és cosa de tots”, afirmen.

  • Cal apuntar que les donacions a la Missa compten amb importants deduccions fiscals de fins al 80% fins als 250 euros.

L’any passat es va celebrar solemnement el 175è aniversari de la composició de  la Missa de Mossèn Manuel Blanch, que té com a característica especial que  s’interpreta en el marc per al qual es va pensar: la celebració eucarística. Una  altra singularitat és el cor que la canta, format per més de cent cantaires  voluntaris.  El cor popular, el poble de Mataró, amb l’orquestra i els solistes, aquest any està dirigit pel mestre Gabriel Miralles i Güell, que va rebre la batuta de mans de la  mestra Clàudia Dubé i Oranias, directora dels dos darrers anys. 

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive