Peces de l'exposició 'Caput aut navis' que es pot visitar al Museu de Mataró
Peces de l'exposició 'Caput aut navis' que es pot visitar al Museu de Mataró

capgros.com

El Museu de Mataró obre l’exposició sobre el món del joc a l’antiguitat

La mostra presenta un espai de joc a la sala de manera que l’usuari podrà aprendre com es juga a alguns dels jocs antics

“Caput aut navis” era el nom d’un dels jocs més populars en l’antiguitat, un joc amb el qual encara ens entretenim avui dia quan llencem una moneda enlaire (a cara o creu). Sota aquest títol, i del 9 de juliol al 22 de novembre, es podrà veure al Museu de Mataró aquesta exposició que planteja un interessant recorregut  pel món del joc a l’antiguitat. A través de les mostres materials, principalment estris de joc que s’han conservat, conviden el visitant a  jugar i conèixer una part interessant de la nostra història: com es jugava en el temps dels ibers i dels romans? i a l’època medieval?

Del 9 de juliol al 22 de novembre al Museu de Mataró (El Carreró, 17)

El Museu de Mataró conserva entre les seves col·leccions un conjunt interessant de peces arqueològiques relacionades amb el joc d’època ibèrica, romana, medieval i moderna, procedents de diversos jaciments del terme de municipal i rodalia.

L’exposició també presenta un espai de joc a la sala de manera que l’usuari podrà aprendre com es juga a alguns dels jocs antics. És una mostra interactiva que posa a l’abast uns recursos didàctics mitjançant unes taules que incorporen els taulers i les instruccions d’alguns d’aquests jocs mil·lenaris, atesa la situació sanitària actual s’han adaptat a través d’un codi QR que ens remet a l’espai virtual “Jocs amb història” amb els vídeos explicatius de cada un dels jocs, fins i tot podrem fer una partida. Enllaç de l’espai virtual “Jocs amb història”.

Es faran visites guiades els dies: 25 de juliol, 1 d’agost, 5 de setembre, 3 d’octubre i 7 de novembre  a 18 h; i activitats familiars els dies: 2 d’agost, 6 de setembre, 4 d’octubre i 8 de novembre a les 12 h. Cal demanar cita prèvia al 93 741 29 30 o bé a educacultura@ajmataro.cat.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Antonio VV Fa 3 mesos
No entiendo la necesidad de tener un museo en Mataró. Sale caro, pocas expos son interesantes (las visito casi todas, pero al poco me voy a menos que valgan la pena). Y todos los duncionarios cobrando del heraldo!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive