El Museu de Mataró exposa aquesta obra en homenatge al Liceu
El Museu de Mataró exposa aquesta obra en homenatge al Liceu

capgros.com

Mostra per celebrar 175 anys del Liceu al Museu de Mataró

Més d’un centenar de centres culturals han seleccionat una obra de les seves col·leccions relacionada amb la història del Liceu, que s’exposarà a les seves seus

Enguany el Gran Teatre del Liceu celebra el 175è aniversari de la seva fundació, que va tenir lloc el 4 d’abril de 1847. Amb motiu d’aquesta efemèride la institució ha impulsat Museus i Liceu: una història compartida, un projecte en xarxa entre els museus de Catalunya i el Liceu.

La iniciativa se centra en la idea que hi ha fragments de la memòria del teatre en les entitats culturals d’arreu del territori. Partint d’aquesta premissa, el Liceu ha convidat els museus, col·leccions i centres d’exposicions a dialogar amb el teatre a partir de les seves col·leccions: cercant una obra, peça o material que reconstrueixi i documenti la seva història.

Fins al 12 de juny al Museu de Mataró (El  Carreró, 17). Preu: gratuït

Més d’un centenar de centres culturals han seleccionat una obra de les seves col·leccions relacionada amb la història del Liceu, que  s’exposarà a les seves seus. Al voltant de 145 obres composen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Teatre, entre d’altres.

El Museu de Mataró se suma a aquesta celebració amb la selecció d’una peça molt singular: una pintura de Ricard Urgell de l’any 1910, en la qual es representa una artista al mig d’un escenari en plena interpretació teatral o operística. Al costat de la peça exposada, podeu trobar una cartel·la amb un QR des del qual es pot consultar totes les obres d’aquesta acció.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Rafael Estrany Fa 1 any
El Director del Museu de Mataró, Rafael Estrany, va morir sortint de sentir l'òpera el "Cavaller de la Rosa" al Liceu, atropellat per una moto. Aquí teniu, doncs, una relació del Museu de Mataró amb el Liceu.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive