'Intervals', de Josep M. Codina
'Intervals', de Josep M. Codina

Mostra de l'artista mataroní Josep M. Codina al Port de Tarragona

L’exposició de Josep M. Codina ofereix al públic una sèrie d’obres introspectives que ens revelen un univers ple de poètics misteris que al·ludeixen a la persona

Sota el títol ‘Intervals’, l’artista mataroní Josep Maria Codina porta al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona la seva nova exposició. Una mostra on la creació pictòrica gira al voltant de la pell humana. Es tracta d’un treball on l’artista ha focalitzat la seva creació al voltant d’una visió molt personal de la pell humana. L’artista mostra un repertori d’orografies i senyals biogràfics de cada individu i de cada part del cos, que són transportats a l’obra. L’obra exposada ofereix un recorregut per característiques com el color de la pell, les pigues, o marques que cisellen la vida i el pas del temps; arrugues, cicatrius que esdevenen senyes d’identitat úniques que denoten el que cadascú ha viscut i desenvolupen tota una poètica al voltant del pas del temps.

L’exposició de Josep M. Codina ofereix al públic una sèrie d’obres introspectives que ens revelen un univers ple de poètics misteris que al·ludeixen a la persona, al seu cos, la lluita del fet de viure i l’aflicció que inexorablement comporta. A aquesta cartografia privada de cada ésser humà, l’autor aconsegueix conferir un significat universal, com a metàfora del pas del temps i la vulnerabilitat. Codina dibuixa tots aquests grafismes que testimonien la vida en un context on també utilitza les diferents qualitats tàctils de la matèria, per tal de crear la ‘pell del nostre cos a la pell de la pintura’.

J.M. Codina

Josep Maria Codina va néixer a Mataró l’any 1958 i va fer la seva primera exposició l’any 1985. Codina va estudiar a l’Escola d’Arts Plàstiques Pau Gargallo de Badalona i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Codina ha compaginat el seu treball artístic amb el disseny i la docència i una llarga trajectòria expositiva de més de 35 anys. Codina ha desenvolupat a través dels seus quadres tota una poètica entorn del pas del temps, perquè, segons declara el mateix artista ‘és el temps l’insospitat i anònim autor qui al llarg de la nostra vida dibuixa aquests grafismes vitals, signes de vida, empremtes que testimonien la batalla del viure‘

L’exposició estarà oberta fins al 16 d’abril, i es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 13h i de 17 a 19h i, diumenges i festius d’11 a 14h. L’entrada és gratuïta.

Arxivat a:

Comentaris (1)

El que s'ha de fer... Fa 12 dies
Quines coses s'han de fer quan no saps dibuixar ni pintar...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive