joan sola pintor espai capgros 'El Mataró antic de cara al mar', de Joan Solà. Foto: R. Gallofré
joan sola pintor espai capgros 'El Mataró antic de cara al mar', de Joan Solà. Foto: R. Gallofré

El Mataró antic de cara al mar reviu a Espai Capgròs

Joan Solà fa memòria del Mataró d’abans amb pirogravats a l’Espai Capgròs

Hi ha mesos que l’exposició d’Espai Capgròs és més abstracta, d’altres més figuracionista. Alguns descobrim nous artistes joves i el següent retrobem noms ben coneguts de l’escena artística comarcal. El mes de març del 2023 porta una ració de les dues segones opcions: pur realisme i talent mataroní. Mataroní de tota la vida, que se’n diu ara.

Una ciutat que ja no hi és reviu aquest març a Espai Capgròs amb l’exposició ‘Mataró antic de cara al mar’ de Joan Solà. La mostra, patrocinada per Clínica Badia, mostra una quinzena de recreacions de gran realisme d’imatges històriques de la capital del Maresme recollides al llibre ‘El Mataró desaparegut’ de Nico Guanyabens

Joan Solà, artista de reconeguda trajectòria i molt destre i preciosista amb els detalls retorna a la tècnica del pirogravat en una exposició d’estil més que realista. “El priogravat és el meu recurs quan no tinc massa imaginació, miro de recrear imatges i és una tècnica que requereix de molta destresa”, explica. Els quadres de la mostra ho demostren: semblen ben bé fotografies.

Imatges de baix a mar

“No concebeixo una casa que en una paret no hi tingui una mica d’història de Mataró i en la nostra ciutat el mar sempre ha tingut molta importància, sempre ens ha fascinat”, explica. Per això va escollir les instantànies de baix a mar, de les drassanes, els pescadors, les barques o el tren esmunyint-se dins del carrer de Sant Antoni de Pàdua. D’aquells records, aquests pirogravats. Pur realisme. 

Explica Solà que “l'art figuratiu és molt difícil de fer però a mi això m’esperona” i que ha tornat al pirogravat de jubilat”. Per arrodonir l’equació en clau local, la tècnica que va aprendre de Jordi Arenas. Més capgròs impossible, aquesta exposició.  

La FITXA

  • Del 2 al 29 de març
  •  Espai Capgròs (c/ Sant Benet, 16-18)
  • Inauguració. dia 2 a les 19.30h

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive