L’harmonia orgànica entre fusta i ferro, a l’Espai Capgròs
L’harmonia orgànica entre fusta i ferro, a l’Espai Capgròs

L’harmonia orgànica entre fusta i ferro, a l’Espai Capgròs

Les escultures conjuntes de Pere Bàguena i Mireia Oliva, juntament amb les il·lustracions de Mireia Pujol

La temporada artística a Espai Capgròs està sent propensa a les sorpreses i l’exposició ‘Origens’ que signen Pere Bàguena, Mireia Oliva i Mireia Pujol aquest mes no deixarà indiferent. Torn per l’escultura i per la combinació entre la fusta que treballa Bàguena i el ferro que domina Oliva. Unes propostes que apel·len a l’orgànica, a l’origen de tot plegat (com diu el nom de la mostra) i que es pot visitar fins l’1 de desembre, gràcies al patrocini de Clínica Dental Familiar Dra Nogueras.

“Conec molt el material de la fusta, des de fa quinze anys. Tinc un enamorament per les plantes i la natura i per això intento aprofitar material. La fusta la tallo, l’asseco, la treballo. En conec les olors i les característiques i segueixo formant-me per seguir-la coneixent i treballant artísticament”, explica Bàguena des del seu taller a Cabrera. A les peces que s’exposen a Origens hi ha creacions que han funcionat en paral·lel entre la seva fusta i el ferro que treballa Mireia Oliva i d’altres que han passat d’unes mans a les altres. El resultat busca l’harmonia entre un material i l’altre.

Els dos artistes, fotografiats plegats.

Els dos artistes, fotografiats plegats.

“Amb la Mireia som amics i filosofem molt. Ens preguntem el principi de tot plegat, investiguem i mirem de recrear els primers éssers vius que van aparèixer. L’exposició són set peces conjuntes i quatre il·lustracions de la Mireia Pujol que busquen la curiositat per l’art, per les formes abstractes. Volem peces que insinuïn i amb les que l’espectador experimenti”, defineix l’artista. 

Què ha d’experimentar el públic d’Espai Capgròs amb aquesta ‘Orígens’, li preguntem a Bàguena. “M’agradaria que la gent se les miri des de la seva perspectiva. Són peces que busquen la imaginació de l’espectador, que li aportin imatges, que evoquin peces orgàniques i que en certa manera anem a la part del planeta no humana, la comunió amb la naturalesa i ho fem a través d’un material ttan proper i tan desconegut com la fusta”.

WhatsApp Image 2021 10 28 at 11.23.30 (1)

Escultura de fusta i ferro, i també il·lustracions

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive