La gravetat de Coulomb: accent mataroní per l’estrena del Tradicionàrius
La gravetat de Coulomb: accent mataroní per l’estrena del Tradicionàrius

La gravetat de Coulomb: accent mataroní per l’estrena del Tradicionàrius

El grup del mataroní Pau Benítez és el protagonista del primer concert del festival juntament amb les gallegues Caamaño&Ameixeiras

Aquest divendres 14  està subratllat a les agendes de tota la gent de la música d’arrel i tradicional de Catalunya. La raó, és senzilla i cíclica. Cada any a inicis de gener comença el Tradicionàrius, el festival homònim del Centre Artesà ubicat a Gràcia, la gran i més important cita de la música folk al país. Com en tots els festivals, la primera nit és important. L’estrena, un cap de cartell. I el Tradicionàrius 2022 comença amb accent mataroní.

‘La Gravetat de Coulomb’ és el nom del projecte a tres mans del mataroní Pau Benítez amb Manú Sabaté i Blai Casals. Al Maresme ja han tocat, va ser en el decurs de la programació adaptada de Les Santes 2021 però després de segellar el seu primer disc ara veuen com seran els primers grans protagonistes del festival de capçalera del seu àmbit. Les gallegues Caamaño&Ameixeiras seran les altres protagonistes.

La Gravetat de Coulomb són un flabiol, un clarinet baix i un acordió diatònic i totes les possibilitats que n’emanen  La seva proposta vol “recollir i reivindicar els gèneres de ball més comuns a la plaça i a l’envelat i fer-los un homenatge sense por d’incorporar noves sonoritats, textures o harmonies que hi permetin empatitzar en ple segle XXI”. 

E pur si balla (Seed, 2021) és el seu primer disc i permet aquest exercici de ball d’envelat amb els tres instruments, els tres intèrprets i una gran complicitat juganera entre tots ells. El resultat, els promociona el propi CAT, és “un so ben genuí, atractiu i particular”. El que els ha obert la porta del festival Tradicionàrius en la seva nit d’estrena.

Comentaris (1)

anonimus Fa 11 dies
Más "cultura" a subvencionar de nuestro bolsillo.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive