El gran fotògraf de l’etapa republicana, a la Fundació Palau
El gran fotògraf de l’etapa republicana, a la Fundació Palau

Capgròs.com - ACN

El gran fotògraf de l’etapa republicana, a la Fundació Palau

Dedica una mostra a Gabriel Casas i Galobardes amb 150 fotografies de gran format i objectes de l’època

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac ha inaugurat aquest novembre l’exposició ‘Modernitat de Gabriel Casas i Galobardes’, dedicada al gran fotògraf de l’etapa republicana. La mostra, que es podrà visitar fins l’1 de maig de 2022, consta de més de 150 fotografies de gran format que es combinen amb objectes i textos literaris per mostrar la Barcelona de l’anomenada ‘Era del Jazz’, la dels esports de masses, el cinema, el music-hall, les curses de cotxes o els baixos fons. 

Al costat d'algunes imatges que han esdevingut icòniques, es mostren fotografies inèdites com la de l’estada Josephine Baker a Barcelona o l’equip del Barça que va guanyar el doblet el 1920.

Imatges de Casas i Galobardes

Imatges de Casas i Galobardes

El fotògraf de la modernitat

Gabriel Casas i Galobardes (1892-1973) va ser el fotògraf de la modernitat barcelonina entre l’Exposició Internacional del 1929 i la Guerra Civil. Va iniciar la seva carrera com a fotògraf d’esports, esdevenint una peça fonamental del setmanari Imatges (1930) que va introduir un nou concepte de revista gràfica lligat amb les tendències europees més modernes. Va viure el món de l’espectacle, les nits de Barcelona i els baixos fons. Casas va retratar la primera globalització que, en molts aspectes, anticipa el món d’avui.

L’exposició es basa en un gran treball de recerca que ha permès reconstruir el context en el qual Gabriel Casas i Galobardes va fer les fotografies i afinar-ne la cronologia. Més enllà de la qualitat fotogràfica, que el situa com un dels fotògrafs més importants del moment, posa de relleu les connexions amb els ambients periodístics i culturals.

Una orquestra dels anys 30, captada per Casas i Galobardes

Una orquestra dels anys 30, captada per Casas i Galobardes

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive