Una edició passada de la Fogonada de Sant Jordi. Foto: R. Gallofré
Una edició passada de la Fogonada de Sant Jordi. Foto: R. Gallofré

La Fogonada es reinventa per poder celebrar 25 anys

L’acte manté els elements propis com el Drac, el foc i la llegenda pròpia de Sant Jordi en tres passis estàtics, en format espectacle a la plaça de l’Ajuntament

La Fogonada, l’epíleg habitual en forma de correfoc familiar amb el que Mataró sol rematar la diada de Sant Jordi no fallarà aquest any a la cita i podrà celebrar els 25 anys amb una versió readaptada al context Covid i el protocol, en tres passis de divendres a diumenge que, en el cas del de la mateixa diada del 23, es podrà seguir també per televisió. Les entrades van volar literalment i l’aforament de 400 persones per passi es va exhaurir ràpidament. Mostra que hi ha ganes de veure de nou cultura popular al carrer i, concretament, al Drac de Mataró, la primera de les figures institucionals mataronines que tornarà al carrer. O més ben dit al recinte tancat de la plaça de l’Ajuntament. 

El passi de divendres el retransmet Mataró Audiovisual per televisió

Per poder recuperar la Fogonada, l’acte s’ha hagut de reinventar. “La Fogonada d’aquest any són les quatre escenes de la llegenda juntes, amb direcció artística de la Minerva Prat i alguna sorpresa artística”, defineix Sergi Galocha, de la colla del Drac. Els darrers mesos s’ha treballat per a reinventar la Fogonada. “Com que ja tenia una part d’espectacle i teatre, no ha estat difícil adaptar-la. El més difícil és tot el referent al foc”, explica Galocha. Òbviament enguany la Fogonada no és un correfoc, és un espectacle estàtic i resoldre’l ha estat l’element que ha dut més de corcoll als organitzadors.

fogonada 4

El Drac fa 30 anys i la Fogonada

Amb tots els elements

“Hi haurà Drac, hi haurà cavaller a cavall, el boc, les Diablesses, hi haurà tots els elements però òbviament el foc no es pot adaptar. Farem voltafoc però no podrà ser com sempre, és com un voltafoc simbòlic”, avancen des de la colla del Drac. També hi haurà la música en directe de La Coixinera.

“La gent no es cremarà”, avança Galocha, que espera que l’espectacle serveixi per recrear tot el que fa especial la Fogonada. Com elements més peculiars i exigents, per exemple, hi ha el fet que per exigències dels protocols el Drac només el pugui fer ballar un sol portador per cada passi. 

La celebració dels 25 anys de la Fogonada, que coincideix amb els 30 del Drac, es complementa amb una exposició que fins a finals de mes es pot veure al Pati de Cultura, al carrer de Sant Josep, i després farà estada a la Biblioteca Pompeu Fabra. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive