MIRS, guanyadora de la la primera beca, al festival Nosaltres. Foto: Sara Aminiyan @aminiyanll
MIRS, guanyadora de la la primera beca, al festival Nosaltres. Foto: Sara Aminiyan @aminiyanll

El festival Nosaltres busca creadors de proximitat

El Festival Nosaltres convoca la segona edició de la Beca de Suport a la Creació i Exhibició de Projectes Escènics

El Festival Nosaltres, que enguany celebra la seva cinquena edició, anuncia la convocatòria per a la segona edició de les Beca Nosaltres, un programa que busca donar suport a la creació, producció i exhibició de projectes escènics de petit format vinculats a Mataró i el Maresme. Després de l'èxit de la primera edició, el festival reitera la seva aposta per les arts escèniques de proximitat i reafirma el seu compromís amb la cultura local i emergent, consolidant-se com un impulsor essencial de les arts escèniques a la comarca de Mataró i el Maresme.

Artistes, companyies, entitats i col·lectius interessats poden presentar els seus projectes fins al 20 de gener

Aquesta iniciativa, que es consolida com un circuit d'actuacions comarcals a Mataró, Caldes d'Estrac i el Baix Maresme, vol esdevenir un referent cultural a la comarca. Les beques ofereixen suport econòmic, espais d'assaig gratuïts de petit i gran format, així com assistència tècnica, tot contribuint a l'enriquiment del panorama cultural de la zona.

El programa valora elements com la igualtat de gènere, l'aposta pel talent local (quilòmetre zero), i la qualitat i presència d'una narrativa crítica i transformadora. Aquestes característiques han estat constants en les anteriors edicions del Festival Nosaltres, que ha consolidat una programació centrada en les arts escèniques de proximitat i amb un fort compromís social.

Les dues modalitats de les beques, la Beca L'Aliança Mataró (centrada en la fusió de música i literatura) i la Beca Fundació Iluro (enfocada a les arts escèniques com teatre, circ, dansa o nous formats), ofereixen suport econòmic de 900 euros a cada projecte guanyador. Els beneficiaris tindran sis mesos per desenvolupar i crear els seus projectes, amb accés a espais d'assaig gratuïts a l'Aula de Teatre de Mataró i el Teatre del Cafè Nou.

Una novetat d'aquesta edició és la col·laboració amb la Fundació Iluro, que permetrà als guanyadors presentar assaigs oberts enmig del procés de creació, proporcionant una oportunitat d'impuls en l'última fase del desenvolupament dels projectes.

El circuit de difusió comarcal, mantingut des de la primera edició, assegura actuacions dels espectacles premiats durant la temporada 2024-2025 al Teatre del Cafè Nou, l'espai escènic del Baix Maresme, al Casal d'Alella i a la programació de la Fundació Palau.

Artistes, companyies, entitats i col·lectius interessats poden presentar els seus projectes fins al 20 de gener de 2024 a les 15h. Un comitè de selecció format per representants del festival, programadors culturals de la comarca i membres destacats del món artístic avaluaran les propostes. La resolució de la convocatòria i la concessió de les beques està prevista per a febrer de 2024.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive