L'Estrena
L'Estrena

Estrena i Proclama: l’inici protocol·lari de la Festa Major

Dimarts 19 a la tarda, a nou dies exactes de la diada del 27 de juliol, l’Ajuntament acull el ritual especial amb el que tot comença tot el cicle de Les Santes

Les Santes seran una successió d’actes que no es fan des de fa tres anys, el 2019. El primer de tots duu el motiu per nom: l’Estrena. I va seguit de la Proclama. Ja fa 10 anys que la Festa Major té un inici protocol·lari, amb conferència sobre aspectes de la festa i encàrrec a l’Herald perquè, amb les Trampes i a cavall, surti a pregonar la proximitat de la Festa Major. Tot això té dia fixat, com tot a Mataró, peti qui peti i caigui com caigui: el 19 de juliol.

Torna l’Estrena, al Saló de Sessions de l’Ajuntament i torna una autoritat en la matèria a estirar eruditament alguns dels fils que cusen la festa. En l’any del 250è aniversari de l’arribada de les relíquies de les patrones, la doctora en història de l’art Maria Garganté Llanes parlarà sobre el vessant patrimonial, artístic i religiós de la instauració del patronatge de santa Juliana i santa Semproniana.

L'Estrena
L'Estrena

 

El nom de la seva intervenció és una picada d’ull en sí mateixa:  ‘Símbol, prestigi i devoció: el “desvetllament” de les Santes en el context del barroc català’. 

Després de les paraules de Garganté, i a cop de flabiol, l’alcalde farà cridar l’Herald i li encomanarà anar a llegir la Proclama. A cavall i amb les Trampes, i els flabiols de banda sonora així ho farà. És la Proclama de la Festa Major pels carrers i places del centre. 

 

Comentaris (2)

Mataró perd els orígens.. Gràcies Bote Fa 1 any
És important saber d'on venim... I vostè cada cop més preocupat per tapar el passat de Mataró.
Hi haurà processó de Santes com antigament?= Fa 1 any
Quan era petita era una meravella, es feia per la tarda i tenia el nom de passada. Sabeu si es farà amb motiu dels 250 anys? Gràcies

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive