Oriol Garcia 'Ferro': “El Concurs l’afrontem amb seny, la temporada no s’acaba allà”
Notícies relacionades
Oriol Garcia 'Ferro': “El Concurs l’afrontem amb seny, la temporada no s’acaba allà”

Cugat Comas

“El Concurs l’afrontem amb seny, la temporada no s’acaba allà”

El cap de colla dels Capgrossos de Mataró demana més massa als assajos per tornar-se a plantejar reptes grans com els castells de 9

Els Capgrossos encaren la recta final de la preparació del Concurs de Castells de Tarragona, el proper 2 d’octubre. Ho fan reforçats pel 3 de 8 descarregat diumenge a Esplugues però conscients que pel nivell dels castells que són objectius, aquest serà un Concurs diferent dels darrers. N’hem parlat amb el seu cap de colla, Oriol Garcia Ferrer, que a la colla tothom coneix com a ‘Ferro’, abans dels darrers assajos especials convocats.

Què ha de suposar el 3 de 8 descarregat diumenge? 

El 3 de 8 d'Esplugues és la mare dels ous del que han de ser els castells en aquest darrer tram. Necessitàvem trencar la barrera mental amb aquest castell, va haver-hi nervis però es va fer. Ens hem tret l'espineta i la idea és repetir-lo el màxim de places possibles per enfilar-lo sobre un folre amb les millors garanties.

Com s’ha d’afrontar el Concurs, en una temporada com aquesta?

Nosaltres som els que posem la pastanaga del Concurs al davant però hem de ser conscients que la temporada acaba el 6 de novembre amb la Diada Mariona Galindo Lora i no el 2 d'octubre. Hem d'aprofitar el Concurs perquè tindrem un gran volum de gent als assajos i a plaça. El Concurs s'afronta amb seny, apostant pel que tinguem i sense fer cap passa en fals.

I això a nivell d’objectius castellers, què vol dir?

Els objectius de mínims serien la clàssica de 8 (4 de 8, 3 de 8, 2 de 7). Ara mateix és difícil aspirar a més amunt però treballem i treballarem per anar-hi. Pel 3 de 9 tan de bo haguéssim fet més 3 de 8. Té la feina d'assaig feta tot i que ens falta volum a la soca per pujar laterals i tenim força baixes de mans altes. El treballarem però no farem cap bajanada. Al 5 de 8 voldríem col·locar aixecadors aviat, i la feina serà vàlida pel final de temporada. La clàssica de 8 serà uns castells de mínims i el que vingui de més serà ben rebut.

Assaig del 3d9f
Assaig del 3d9f


I pel que queda de temporada?

Hem d’aspirar a més i és clar que els castells de 9 ens motiven. Si pot ser el 3 i el 4 millor. I també volem treballar el 5 de 8 i el 7 de 8. El folre de la torre de 8 està bé però el canvis per dalt fan que necessiti més tacte i carinyo. Li’n donarem.

Què li diries a algú perquè vingui amb els Capgrossos al Concurs?

Si fos algú no ha vingut mai, li diria que formar part dels Capgrossos t’obre les portes a moltes coses: a conèixer gent, a conèixer Catalunya i a unes experiències com el propi Concurs que sense ser casteller no viuràs mai.

I als Capgrossos que fa temps que no venen a la colla?

A la molta gent que ja ha estat castellera els hi diria que tenim el gran repte de tornar a il·lusionar-nos amb castells grans. Que fins abans de la pandèmia estàvem molt acostumats a un nivell que semblava que els castells fossin fàcils i no ho són. Recuperar nivell és el repte. Tot compta, tot suma i tothom hauria d'estar aquí apretant. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive