El Trio Barroc del Cafè a la Setmana de Música Antiga
El Trio Barroc del Cafè a la Setmana de Música Antiga

Doble concert en clau local en la 3a cita de la Setmana de Música Antiga

Ambdós concerts es podran veure a través de Mataró Audiovisual i el canal YouTube de Cultura Mataró

El Cor Ciutat de Mataró i el Trio Barroc del Cafè seran les formacions protagonistes dels dos concerts que tindran lloc aquest cap de setmana en el marc de la 38a Setmana de Música Antiga de Mataró. Ambdós concerts es podran veure a través de Mataró Audiovisual i el canal YouTube de Cultura Mataró.

Dissabte 21, a les 19h, concert del Cor Ciutat de Mataró

El primer tindrà lloc el dissabte 21, a partir de les 19h, i sota el títol ‘Al voltant de Joan Cererols (1618-1680)’ anirà a càrrec de Cor Ciutat de Mataró amb Jordi Lluch Arenas a la direcció; Belén Isabel Barnaus, soprano; Mariona Llobera, alto; Aniol Botines, tenor; Germán De la Riva, baix; Antònia Escalas, violí barroc; Marc De la Linde, viola de gamba, i Mireia Ruiz, clavecí i orgue. 

L’any 2018 es va celebrar el quart centenari del naixement de Joan Cererols, monjo de l’abadia de Montserrat. Va compondre música religiosa polifònica emmarcada en els corrents del barroc hispànic. D'estil auster i escolàstic per a la música religiosa, combinava musicalitat d’aire més popular en els seus villancets que avui també presentem en aquest concert. La seva música té certs paral·lelismes amb compositors italians de l’escola romana, com G. P da Palestrina i també en la tècnica del doble cor, derivat de l’escola veneciana i que troba altres exemples a l’Europa de l’època en autors com H. Schütz. 

Diumenge 22 a les 18h, concert del Trio Barroc del Cafè

La segona cita serà el diumenge 22 a les 18h i anirà a càrrec del Trio Barroc del Cafè, que interpretarà música “da chiesa” (d’església) instrumental. El grup està format per Joan Vives, flauta de bec, Mireia Ruiz, orgue portatiu, i Daniel Regincós, violoncel. Reprenent l’esperit dels conjunts de cambra de les primeres dècades del s. XVIII i els criteris interpretatius propis de la música de l’època, el Trio Barroc del Cafè representa diversos itineraris sonors pel món del barroc, combinant propostes antològiques, monogràfiques i pedagògiques. En aquesta ocació se centrarà en la música instrumental “da chiesa” (d’església).

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive