Un dimarts ben poètic al Bar del Cafè Nou de Mataró
Un dimarts ben poètic al Bar del Cafè Nou de Mataró

Un dimarts ben poètic al Bar del Cafè Nou de Mataró

Se celebra el dia Mundial de la poesia al Bar del Cafè Nou amb micro obert i el veredicte de la cinquena edició del Premi Ventura Ametller

Moltes coses a celebrar aquest dimarts, 21 de març. Comença la primavera i precisament arran d’això (a l’Hemisferi Nord, s’entén) en el seu dia va decidir-se que també floreixi la jornada amb una altra commemoració: la del Dia Mundial de la Poesia. A Mataró se celebra per partida doble amb un mateix acte. Cap al Cafè Nou falta gent perquè hi haurà micro obert primer i el veredicte del premi Ventura Ametller després.

El 21 de març Mataró celebra el dia mundial de la poesia al Bar del Cafè Nou amb una sessió de micròfon obert de lectura de poemes. Els i les assistents poden apuntar-se a recitar o interpretar versos propis o bé d'altris. També hi haurà paradeta de llibres d'autors locals. La poesia pren tot el seu valor quan es llegeix en veu alta. defensen els organitzadors. 

El cinquè Premi Ventura Ametller

En aquest mateix marc, durant l'acte es donarà a conèixer el veredicte de la cinquena edició del Premi Ventura Ametller. El premi consistieox n la publicació del llibre dins la col·lecció de poesia “Premi Ventura Ametller” de l’editorial 1984 i l’autor/a de l’obra guanyadora rebrà un import de 1.000€.

Celebració del Dia Mundial de la Poesia.

 • Dimarts 21 de març -19.00 - 20.30h 
 • Bar del Cafè Nou (Entrada lliure)
 • Micro obert de poesia + Veredicte Premi Ventura Ametller de poesia.
 • No cal inscripció a l'acte.
 • Acte organitzat per Bar del Cafè Nou.
 • Amb la col·laboració de: Ajuntament de Mataró, Associació Ventura Ametller, Òmnium Maresme i Dòria llibres. 

El Dia Mundial de la Poesia


El Dia Mundial de la Poesia, celebrat cada any el 21 de març, commemora una de les formes més preuades de l'expressió i identitat i lingüística de la humanitat. La poesia, practicada al llarg de la història en totes les cultures i en tots els continents, parla de la nostra humanitat comuna i dels nostres valors compartits, transformant el poema més simple en un poderós catalitzador del diàleg i la pau.

La UNESCO va adoptar per primera vegada el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia durant la seva 30a Conferència General a París en 1999, amb l'objectiu de donar suport a la diversitat lingüística a través de l'expressió poètica i fomentar la visibilització d'aquelles llengües que es troben en perill. El Dia Mundial de la Poesia és una ocasió per a honrar als poetes, reviure tradicions orals de recitals de poesia, promoure la lectura, l'escriptura i l'ensenyament de la poesia, fomentar la convergència entre la poesia i altres arts com el teatre, la dansa, la música i la pintura, i augmentar la visibilitat de poesia en els mitjans. A mesura que la poesia continua unint persones en tots els continents, tots estan convidats a unir-se.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive