Goliat, de Marc Prat
Goliat, de Marc Prat

capgros.com

La Destil·leria i el MAC presenten 'Goliat' de Marc Prat

Una sèrie d'obres de gran format en la que s'hi plasmen unes màscares que ell anomena Goliats, en una producció del MAC i la pròpia Destil·leria

La Destil·leria acull, a partir del divendres 4, la nova exposició de Marc Prat ‘Goliat’. Una sèrie d'obres de gran format en la que s'hi plasmen unes màscares que ell anomena Goliats. Una mostra produïda pel MAC (Mataró Art Contemporani) i la pròpia Destil·leria.

Divendres 4, a les 19.30h a La Destil·leria (Camí Ral, 282-284), inauguració

Prat explica que durant el transcurs del procés creatiu dels Goliats hi ha hagut una casual interacció pictòrica de les màscares més grans que mai ha pintat amb tota una serie de teles basades totes elles en el peu humà, i que van ser el subjecte dels seus primers anys pictòrics, sota el títol ‘Bases’. Aquestes les ha anat retocant i corregint des que va començar a pintar fa més de vint anys. I aquests mesos ha experimentat un gaudi extrem molt distanciat d’una certa angoixa humana que és implícita a les màscares: un cert procés d’invocació, present a totes les sèries de cares, meditacions, kashis, Goliats i teotihuacans.

"Pintant peus torno a tenir aquella sensació naïf molt propera a la que tinc dels meus primers records pintant significativament, de la mà de la meva mare i professora Rosa Codina a l’estudi que li havien cedit als afores de Marratxí, un fred mes de gener de 1999, tot florit d’ametllers. Al davant vostre, dins les capes de pintura i de pols que hi ha a les teles 2000, 2010 o 2020, hi ha implícit el discurs imparable del temps. Aquest m’ha fet palès que el moment que estem vivint i el que va ocórrer fa vint anys no es diferencien en massa, i que cada moment és, de fet, un tornar a començar. És per això que he decidit, en alemany, posar aquest títol que sona tan musical, Gegangen Zukunft Jetzt, a aquesta conjunció casual i evident entre el cos i la ment, entre el discurs de la màscara i la nuesa corporal de l’ego, jo autèntic, sintetitzat en els peus… dues constants dins la meva pintura", explica l'artista.

La mostra es podrà visitar fins al 6 d'abril a la Destil·leria de Mataró.

Taller gratuït

El divendres 11 de març, a les 18 h, la Destil·leria acollirà un taller creatiu de pintura amb el propi artista. Cal inscriure's a través del correu electrònic info@destilleria.com.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive