Convocada la 16a edició del Premi Helena Jubany de contes
Convocada la 16a edició del Premi Helena Jubany de contes

Convocada la 16a edició del Premi Helena Jubany de contes

El premi està dotat en 3.000 euros i l’obra guanyadora es publicarà amb el diari ARA

El d’aquest 2023 ja és el 16è Premi Helena Jubany. 16 anys recordant l’enyorada Helena Jubany a través del seu gust per la lectura, els llibres i la lectura. Ja s’ha convocat l’edició d’enguany que va presentar Joan Jubany Itxart, president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente i Joan Jubany i Lorente. La caracterítica que fa especial el Premi Helena Jubany és que és per obres de narració curta o recull de contes per a ser explicats. 

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el diari ARA convoquen el guardó. El premi està dotat en 3.000 € i l’obra guanyadora es publicarà amb el diari ARA i al Web de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente. La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró promou, per vuitena vegada, la convocatòria del Premi a través d’un conveni en el qual aporta un 35% del cost del projecte d’edició de l’obra premiada.

FqAZ1UYWcAEXHjg
La imatge del certamen


Característiques de les obres

Podran optar al premi, tots els treballs consistents en narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i escrits en llengua catalana que tinguin, en conjunt, una extensió d’entre 10 i 20 fulls. Els originals es presentaran en cinc còpies, mecanografiats en fulls DIN A4 escrits per una sola cara, a doble espai. Les obres presentades han d’anar adreçades a un públic que tingui de 12 a 99 anys i la data final de presentació dels originals és el proper 1 d’octubre.

  • Els treballs hauran de ser tramesos a qualsevol de les tres biblioteques públiques de Mataró: Biblioteca Antoni Comas, Biblioteca Pompeu Fabra i Biblioteca Popular.

El jurat estarà format per Elvira Carrió, inspectora d’Educació, Esteve Guardiola, narrador oral i llibreter de Buc de Llibres,  Maria Ramon, guanyadora del 15è Premi Helena Jubany, Núria Ribas, directora de la biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat, M. Àngela Serra, bibliotecària, en representació de les biblioteques públiques de Mataró, Roser Trilla, professora que ha estat de llengua i literatura de l’IB Alexandre Satorras i Joan Jubany, que actuarà de secretari amb veu però sense vot.

A l’hora d’emetre el veredicte, el jurat tindrà en compte la qualitat literària de les obres presentades i el fet que tinguin característiques tals que les facin adequades per ser transmeses oralment sense que calguin adaptacions posteriors. El lliurament del premi es farà el dia 2 de desembre de 2023.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive