missa de santes jordi arenas
Notícies relacionades
missa de santes jordi arenas

Cloenda musical pel Centenari del mestre Jordi Arenas

El Cor Madrigalista, sota la batuta de Clàudia Dubé, és l’encarregat de tancar la commemoració iniciada el 2020

A hores d’ara i a Mataró no té massa sentit haver de presentar qui va ser Jordi Arenas ni quin bagatge i nivell poden oferir el Cor Madrigalista amb Clàudia Dubé a la direcció. Per tant, es pot ben dit que en vigílies del concert d’aquest diumenge 26 a Santa Anna les incògnites són poques. Se sap que motiu, intèrprets i direcció juguen sobre segur. Es pot deduir que l’ocasió prendrà forma de senyor concert.

El d’aquest diumenge no és un recital més. Exerceix de tancament formal i cerimoniós dels actes de centenari de Jordi Arenas i Clavell. Aquesta era una ocasió que es va haver d’ajornar i que ha acabat prenent força aquest març amb doble acte a Santa Anna. Si el passat 10 de març pertocava acte acadèmic i una glossa de la dimensió artística i docent del Mestre Arenas, per aquest diumenge 26 l’ocasió 

D’aquesta dimensió en parlarà, precisament  a introducció prèvia de Nicolau Guanyabens,director del Museu Arxiu de Santa Maria  i autor de l'article JORDI ARENAS I LA MÚSICA publicat en els fulls/131 de l'esmentada institució.

Un concert per l’Arenas músic

Jordi Arenas també és recordat com un gran home de música i l’home que va salvar la interpretació de la Missa de les Santes. El que va codificar-ne la interpretació, assumint la direcció quan aquesta joia patrimonial perillava i va fixar el cor popular com a mètode de preservació de la peça, el seu sentiment i el seu arrelament a la ciutat.

Precisament la directora actual de la Missa, Clàudia Dubé, ho és també del Cor Madrigalista que serà el protagonista del concert del diumenge 26 també a Santa Anna, Música que servirà per tancar els actes del Centenari i com a segona de les dues convocatòries en pocs dies per posar el llacet d’una commemoració en diferit d’una figura a qui sempre cal tornar i reivindicar per l’enorme llegat que va deixar a la ciutat. 

  • QUAN: diumenge 26 de març a les 18h a Santa Anna

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive