La Lola, a Can Xammar, un espai de cultura
La Lola, a Can Xammar, un espai de cultura

Cinema i dona, fórmula guanyadora a La Lola Metratges

La guanyadora de la Berlinale Carla Simón, cap de cartell del nou festival cinematogràfic en la setmana del 8M

Bones notícies pel món del cinema, tant a nivell català com a nivell mataroní. A nivell català venim d’uns Goya i uns Gaudí que han reforçat i premiat una nova generació de directores catalanes. És la generació Carla Simón, liderada (com no podria ser d’una altra forma) per la guanyadora de la Berlinale. Aquest bon moment cristal·litza també aquest cap de setmana, de dijous i fins diumenge, a Mataró. Amb el primer La Lola Metratges.

El batec cinematogràfic local ha creat un nou festival que neix amb èxit d’acollida (les entrades han volat, en queden poques per divendres i diumenge, no per dissabte) gràcies a l’empenta en la dinamització cultural de La Lola. El local de la Plaça de Can Xammar va més enllà de ser un dels espais predilectes del Centre per prendre una copa o fer el vermut el cap de setmana i ja fa temps que ha començat a trepitjar terreny de cultura. Tastos, microteatre o monòlegs ja s’hi han fet però aquest cap de setmana el que comença és una aposta ja d’èxit, amb una fórmula guanyadora. Cinema més Dona és igual a La Lola Metratges.

La Lola Metratges s’ha preparat durant temps, amb voluntat de fer-lo coincidir amb la setmana del 8M. És una proposta per reunir projecció de curtmetratges, protagonistes en forma de directores que hi seran i reflexió, amb debats, participació i interactuació amb el públic. No és doncs, només, veure curts. És afegir-hi un pòsit de debat posterior i tirar de les pròpies protagonistes per situar el gran moment del cinema català protagonitzat per elles.

Carla Simón, de guanyar la Berlinale a Mataró

Carla Simón, de guanyar la Berlinale a MataróCarla Simón, tot exhaurit


Òbviament la cap de cartell Carla Simón, que serà aquest dissabte a La Lola Metratges de Mataró, ha estirat fins a l’èxit total aquesta primera edició. No queden entrades per veure la directora d’Alcarràs. Ella, juntament amb Mar Coll, són dos dels grans noms de la programació d’aquest primer La Lola Metratges, que té entrades a la venda a Codetickets i que ha arribat per quedar-se com a cita cinematográfica que, des del Maresme, es projecte enfora i reforça la idea i la necessitat de donar el protagonisme que mereixen a les dones de la professió.


La programació de La Lola Metratges

  • Divendres 11: Presentació de curtmetratges ‘La última polaroid’ i ‘La inquilina’, amb Mar Coll.
  • Dissabte 12. Presentació de curtmetratges ‘Lipstich’, ‘Llacunes’ i ‘Correspondencia’, amb Carla Simón.
  • Diumenge 13. Col·loqui ‘La dona al cinema’, amb Elisa Sirvent, Mònica Bemuy i Neus Ollé.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive