La Jèssica Pérez, una de les cinc generacions, fent de Benjamí
La Jèssica Pérez, una de les cinc generacions, fent de Benjamí

Cugat Comas

Cinc generacions fent Pastorets, un cas únic

L’àlbum familiar de la família Casas recull un exemple del caràcter familiar de la Sala Cabanyes i l’Estel de Natzaret pujant a l’escenari durant més d’un segle

Més de 100 anys fent Pastorets donen perquè en la història de l’obra de Nadal a la Sala Cabanyes hi hagi milions d’anècdotes, peripècies personals o trajectòries vitals. La gran vàlua de l’Estel de Natzaret que es representa és tot aquest patrimoni humà i no hauria perviscut al llarg de les dècades si no fos per les persones que l’han anat fent possible. El millor patrimoni històric dels Pastorets ha estat el seu factor humà, i d’exemples n’hi ha molts. El cas de la família Casas és un dels més paradigmàtics d’aquesta dimensió.

Obrim amb una mà l’àlbum familiar i amb l’altra agafem l’arbre genealògic d’aquesta família estretament relacionada amb la Sala. Aquest any apareixeran en escena la Jèssica i en Ruben, marit i muller i el seu fill Roger. El menut és la cinquena generació de la família Casas a escena. La cinquena en més d’un segle.

Hi ha 5 generacions entre el besavi de la Jèssica Pérez, Pere Casas, que va ser un dels fundadors i un dels primers Satanàs dels Pastorets i el seu fill Roger, que fa de pastoret aquest any. acompanyat a escena pels seus dos pares.

Besavi: Pere Casas
Besavi: Pere Casas
Avi: Joaquim Casas Avia: Montse Puerta Tieta: Montse Casas Mare: Marta Casas
Avi: Joaquim Casas
Avia: Montse Puerta
Tieta: Montse Casas
Mare: Marta Casas
Jo: Jèssica Pérez Marit: Ruben Bes Fill: Roger Bes Foto:  Josep Mª Augé Fradera
Jèssica Pérez
Marit: Ruben Bes
Fill: Roger Bes
Foto:  Josep Mª Augé Fradera

 

Els Pastorets com a escola

Jèssica Pérez, actriu professional i mestra, tornarà a dalt de l’escenari al costat del marit i el fill perpetuant el llegat familiar de dedicació als Pastorets. Explica que “els Pastorets han estat una escola per mi on l’escenari ha esdevingut casa. L’amor pel teatre ha estat transmès de pares a fills i que en Roger surti a l’escenari com a cinquena generació és un honor a nivell famíliar i és un èxit de la cultura popular que es manté ben viva!”.
 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive