Els Capgrossos de Mataró completen la temporada perfecta. Foto: E. Casanova
Els Capgrossos de Mataró completen la temporada perfecta. Foto: E. Casanova

Els Capgrossos de Mataró completen la temporada perfecta

Els Capgrossos ofrenen la Tripleta Màgica a la Mariona i acaben la temporada 2023 sense cap caiguda

Els Capgrossos de Mataró ja estan de vacances, amb la faixa plegada i la camisa neta i planxada. S’ha acabat la seva temporada i el balanç casteller és impecable, immaculat. Per primer cop a la seva història han completat tot un any sense cap caiguda. Cap. Tot descarregat. Tenint en compte el nivell ofert, amb castells de 9 i dos gamma extra, el registre té un mèrit majúscul.

La Diada Mariona Galindo Lora va abaixar la persiana d’un 2023 inoblidable veient la Tripleta Màgica -tot just la segona de l’any- d’uns Capgrossos de Mataró cofois dels èxits a Girona i Vilafranca. Fins l’assaig de divendres hi havia l’al·licient de l’inèdit 9 de 8 com a reclam però les proves fetes sobre aquest primer castell de la gamma extra no donaven prou garanties. I els de blau no ho deien (perquè aquestes coses no es diuen perquè no fer-les mabé) però sabien que tenien a l’abast l’estadística immaculada amb la que podien acabat i han acabat. Un ‘tot descarregat’ històric, de traca.

Ambició i efectivitat

La collita del primer any de Víctor Payerol com a cap de colla és sensacional. Els Capgrossos han sumat fins a 13 castells de 9 (8 tresos i 5 quatres) i dues torres de 9 amb folre i manilles com a registres més destacats. Ho han fet no pas sense problemes, amb el topall que suposa la mancança estructural d’efectius i plantejant una temporada de ‘dents de serra’, amb pics d’alt rendiment i diades de menys prestacions. Han hagut de conviure amb el sotrac de la mort de la Roser Herreros i han seguit endavant amb una persuasió admirable. Vist en perspectiva, tot l’any és rodó però el segon tram no té preu.

Deia el cap de colla a inicis d’any que calia recuperar ambició i s’ha fet. I s’hi ha sumat una efectivitat total i absoluta. Les colles castelleres solen cantar “i tot descarregat” al final de les diades en les que esquiven la caiguda. Si ho haguessin fet els castellers mataronins haurien acabat l’any afònics.

Contra el vent

La Diada Mariona Galindo Lora va començar un quart d’hora abans de l’inici dels castells, amb la inauguració de la placa que acredita la de l’Ajuntament com a ‘plaça de 9’. Després i tot un vent força empipador, els Capgrossos van despatxar per aquest ordre el 3 de 9 i el 4 de 9 folrats. Al darrere hi va anar un 5 de 8 menys còmode que els darrers i a la ronda de pilars una estampa inèdita conformada per cinc pilars de 5 simultanis. Desplegament capgròs per acabar l’any.

5 pilars de 5 simultanis. Foto: E. Casanova
5 pilars de 5 simultanis. Foto: E. Casanova

Les colles convidades van anar rebaixades de nivell però van renovar el compromís amb la plaça. Lleida va fer un intent desmuntat de 4 de 8 i els Moixiganguers d’Igualada van fer dos bàsics de 8 molt ben executats. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive