Fira Modernista
Fira Modernista

Canet de Mar recupera la Fira Mercat Modernista

Les activitats de la fira, a més del mercat d’artesans, el conformaran visites guiades, espectacles infantils, teatre i tallers, entre d'altres

Malgrat la complexitat de la situació que encara ara patim a causa de la pandèmia sanitària de la Covid-19, amb un any de retard se celebra, al Maresme, una nova edició de la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar.

Aquest 2021, es reprèn el tema que va quedar pendent l’any passat i la temàtica entorn de la qual girarà la Fira serà ‘La Fotografia i el Modernisme’. Cal tenir present que a l’època modernista la fotografia va començar a ser un mitjà d’expressió artística i un mitjà per captar la realitat social del moment. Els fotògrafs comencen a tenir un interès públic i l’evolució de l’estudi fotogràfic va anar paral·lela a la de la innovació tècnica.

Una altra figura molt popular a l’època va ser el fotògraf minutero que es podia trobar pels parcs i jardins de pobles i ciutats amb certa entitat. El seu nom provenia del fet de que, gràcies a la pesada càmera que carregaven i que feia de “cambra fosca”, podien lliurar en pocs minuts la foto que acabaven de fer i amb un preu assequible, el que permetia que les classes més populars també poguessin tenir els seus retrats de família.

Les activitats de la fira, a més del mercat d’artesans, el conformaran visites guiades, espectacles infantils, teatre, tallers... Podeu consultar el programa d'actes a la pàgina web de la Fira.

Exposició d’Alfons Viñas

Fins al 19 de setembre a la Sala Cultural es pot visitar l’exposició de fotografies d’Alfons Viñas que la seva vídua va cedir a l’Ajuntament. D’aquesta manera, tots els visitants de la Fira podran gaudir del treball del fotògraf, una selecció d’instantànies de diverses edicions de la Fira Modernista que va realitzar el desaparegut Alfons Viñas. L’Ajuntament de Canet vol homenatjar amb aquesta exposició la seva aportació desinteressada i generosa al patrimoni fotogràfic del municipi.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive