L’Agrupació Musical del Maresme recupera el repertori de l’antiga Banda Municipal de Mataró
L’Agrupació Musical del Maresme recupera el repertori de l’antiga Banda Municipal de Mataró

L’Agrupació Musical del Maresme recupera el repertori de l’antiga Banda Municipal de Mataró

El Teatre Monumental és l’escenari, el proper diumenge dia 5, del concert ‘La Banda Municipal de Mataró: músiques d’una època’

S’hi podran escoltar sarsueles i música clàssica, marxes, valsos, pasdobles, i obres d’autors locals

La Banda Municipal de Mataró va ser una de les institucions culturals més actives de la ciutat durant la primera meitat del segle XX. Les seves músiques van omplir carrers, places, teatres, sales de concert, camps d’esports, residències, hospitals, etc. Fundada pel músic mataroní Agustí Coll i Agulló l’any 1912, els seus repertoris combinaven fragments de sarsuela i música clàssica amb marxes, valsos, pasdobles i, també, obres d’autors locals com Josep Llorà, Joan Fargas, Ernest de Sisternes i el mateix Agustí Coll.

Ara, la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, hereva de la tradició bandística a la ciutat, tornarà a fer sonar algunes d’aquestes peces oblidades sota la direcció de Pere Bono i March. 

Cartell Banda Municipal   red
Cartell Banda Municipal red

 

Expliquen des de l'Agrupació Musical del Maresme que "les peces de la Banda Municipal de Mataró constitueixen un importantíssim patrimoni musical, singular i únic, que apel·la a una època de gran vitalitat a Mataró. L’auge del catalanisme polític, el creixement de la indústria tèxtil, la formació d’una societat de l’espectacle o la celebració de festes i revetlles son només alguns dels fenòmens que podem resseguir a través seu. La Guerra Civil marcarà un punt i a part en la història de la Banda, que difícilment tornarà a gaudir del renom i la popularitat que regnaren en les seves primeres dècades d'activitat. Poc a poc, les seves músiques, entre les quals les escrites per compositors locals, aniran quedant en l'oblit." 

La selecció, estudi i arranjament del programa d'aquest concert especial ha corregut a càrrec del musicòleg Miquel López Garcia, qui ens guiarà en un veritable viatge sonor a través de la història de la Banda Municipal; a través del Mataró d'una època. Les entrades es poden aconseguir gratuïtament al web entradesculturamataro.com i a les oficines de cultura.

LA FITXA

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive