3 diades de màxims en 7 dies per acabar per la porta gran
Notícies relacionades
3 diades de màxims en 7 dies per acabar per la porta gran

3 diades de màxims en 7 dies per acabar per la porta gran

Els Capgrossos ataquen la traca final amb voluntat de castells de 9 i somnis de gamma extra per a les diades de Girona (29), Vilafranca (1) i Mataró (5)

Als Capgrossos de Mataró se’ls acaba la temporada però saben, de cada any, que el trànsit entre finals d’octubre i inicis de novembre és el seu moment de metamorfosi: quan ensenyen la seva millor versió. La colla afronta el que sol anomenar ‘traca final’ amb tres diades de màxima exigència en només una setmana. Diumenge 29 a les Fires de Girona, dimecres 1 fent Tots Sants a Vilafranca del Penedès i acabant diumenge 4 a la Diada Mariona Galindo Lora. Aquestes són les tres darreres xinxetes sobre el suro de la temporada i el propòsit casteller és suculent: castells de 9 i ambicions de gamma extra.

“Totes tres diades són de màxima exigència”, explica el cap de colla Víctor Payerol que recalca la importància de mantenir el nivell a totes tres places, inclosa la pròpia. “Només per ser a casa i per ser per la Mariona hem de donar-ho tot en la darrera diada”. Màxims, donar-ho tot, ambició… posem-li noms als propòsits capgrossos.

  • La colla ja ha fet dos cops aquest any un doblet dels dos castells de 9 (per Les Santes i al Mercadal de Reus).
  • Aquests dos castells, 4 i 3, tenen números per anar al menú del dia de les tres cites de la traca final. És amb el seu complement on s’obre el ventall.

La torre de 9, entre cella i cella

Payerol explica que “seguim volent la torre de 9 i treballant perquè arribi. Ja ho vam veure a Reus que ens costa assajar-la i ser prou gent a la pinya als assajos i a plaça. Hem de trobar castellers sota de les pedres i gratar camises, demano a tothom que vingui a ajudar perquè volem tornar a ser de gamma extra”, diu. 

La darrera torre de 9 dels Capgrossos, per Tots Sants 2018


La cita de Tots Sants a Vilafranca, on sempre han intentat els seus millors castells els blaus, sembla subratllada a aquests efecte. Precisament a ‘la plaça més castellera’, l’1 de novembre del 2018, es va viure la darrera torre de 9. 5 anys després si l’assaig ho valida, els blaus poden tornar-hi.

Payerol també obre la porta al 9 de 8, l’altre gamma extra que es treballa a assaig. Aquest, explica, podria anar a plaça a la Diada de la Mariona. Tot, això sí, passa per assaig. Divendres 27, dimarts 31 i divendres 3, els darrers de l’any.
 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive