Un moment de la presentació de la campanya
Un moment de la presentació de la campanya

Gemma Castanyer

Presenten la programació de la campanya Anem al Teatre dirigida a escolars

Més de 40 mil espectadors assistiran als 18 espectacles previstos fins el maig del 2008

"Que siguin obres de qualitat, amb idoneïtat pedagògica i elaborades per professionals de primer nivell". Aquests són, segons la presidenta de l’Institut Municipal d’Educació, Conxita Calvo, els tres requisits que ha de complir qualsevol espectacle que vulgui formar part de la campanya Anem al Teatre, la programació de la qual s’ha presentat aquest dimarts 13 de novembre a Can Palauet de Mataró, i que ofereix als centres educatius de la comarca la possibilitat d’assistir als espais escènics dels municipis i escollir entre un abundant ventall de propostes escèniques.

Calvo, juntament amb el president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, i el director de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Jaume Antich, han destacat la qualitat de les propostes de la cartellera 2007-2008 formada per obres de teatre, dansa i música, que es dirigeixen a alumnes d’educació infantil, primària i secundària, batxillerat i cicles formatius. En total seran 18 espectacles diferents que es desenvoluparan en 150 sessions, a les quals es preveu hi assisteixin 43 mil espectadors, 13 mil corresponents a alumnes de Mataró.

Des d’aquest mes de novembre i fins el maig del 2008, els escolars de Mataró i la comarca podran veure als teatres de la seva localitat produccions com “Corda i descorda”, de l’Auditori de Barcelona, “Cantecolors”, a càrrec de la Cia. La Mandarina, “Les sabates noves de l’emperador” d’Anna Roca, “Els músics de Bremen”, del Gran Teatre del Liceu i el Centre d Titelles de Lleida, “Mil.lènium” del Mag Lari, “L’avar de Molière” o un concert de “Llibert Fortuny Elèctric Quintet”.

A més d’acostar el teatre als alumnes i fer-los partícips de l’espai escènic que tenen més proper, els organitzadors han destacat la voluntat que les obres dirigides als joves de batxillerat generin debat i activitats pedagògiques relacionades. Així amb “L’avar de Molière”, de Tàbola Rassa, s’aprofitarà per exemple per reflexionar sobre el canvi climàtic i l’escassetat d’aigua al nostre planeta.

Anem al Teatre va néixer l’any 2001-2002 gràcies a la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró. Des d’aleshores ha anat en augment passant dels 26 mil als 39 mil espectadors en sis cursos. La temporada passada van ser 87 centres educatius de 23 municipis de la comarca que van assistir en algun dels espectacles de la campanya.
 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive