Toni Castellví Iglesias

Plaça de Cuba: Oportunitat perduda

El Pla d'orientació d'equipaments comercials de l'any 2004 preveia que abans de l'arribada del corte inglés calia reformar la plaça de Cuba per adaptar-la als nous hàbits d'avui. És inqüestionable la davallada de l'atractivitat del mercat en els darrers anys però l'hàbit, la fidelització, l'especialització i un model d'entendre les relacions comercials basades en la proximitat amb el client, el servei i la qualitat han fet que el mercat i el seu entorn continuïn essent un espai comercial interessant.

La reforma que ha plantejat l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró es basa en reubicar les parades en el sector de llevant del mercat (tocant carrer St. Joaquim) i instal·lar un supermercat en la zona de ponent (tocant c/Cuba), al mateix temps es generen 34 places d'aparcament i es crea un altell per usos de magatzem i serveis.

Malgrat fa més de 15 anys que esperem i treballem per assolir una reforma del mercat la proposta de l'Impem arriba tard. La reforma que s'iniciarà properament hauria d'haver estat realitzada fa 20 anys. Ara el que tocaria és fer una transformació pensant amb els reptes de futur que tenim al davant.

No sé quina magnitud tindrà l'arribada del corte inglés pels comerços de la ciutat, alguns estudis són realment preocupants, però estic convençut que cal dotar la plaça de Cuba i el mercat d'un entorn comercial agradable i s'hauria d'haver fet una proposta molt més ambiciosa que l'actual, per tal de no quedar aïllats.

No s'ha pensat en una visió global de ciutat ni s'ha tingut en compte les properes transformacions a la Ronda Barceló , front de mar, illa de can Fàbregas, conexió plaça de les Tereses... No hi ha hagut voluntat de pensar, de definir, de plantejar quin és el millor projecte per aquest sector estratègic de la ciutat. Tot i els estudis fets ( alguns de molt bon anàlisi de la situació actual) no han sabut trobar cap oferta alternativa i atractiva perquè el govern NO creu en un model comercial basat en les micro economies, la diferència i la proximitat.

Tot plegat és deu a que pel govern municipal la plaça de Cuba NO és una prioritat com ho són els grans magatzems, el front de mar , el Tecno Campus o el museu Bassat. On sí hi veig una clara obstinació per tirar endavant aquest projectes, malgrat tots els impediments surrealistes que s'hagin de superar.

Amb el POEC del 2004 estava esperançat en que per fi es donaria una sortida al mercat i l'arranjament de carrers que suposés una veritable transformació de l'entorn comercial i per això des de l'assocació Plaça de Cuba i Rodalies el vam recolzar.

Les obres que s'iniciaran les properes setmanes, tot i que suposaran una millora, seran només un nou pedaç, aquest cop amb un pressupost considerable, però tant sols un nou pedaç per aplaçar un debat que no s'ha donat i que s'ha obviat completament des de la presidència de l'Impem que no ha sabut liderar un projecte de consens i de futur.

Defenso un projecte de mercat amb obertura de façanes on la banda de muntanya tingui connexió interior exterior, on la superfície de vendre sigui a nivell de carrer i les parades estiguin de cara enfora i visualment sigui atractiu d'entrar-hi. Actualment el mercat és un mur impenetrable, hi ha propostes enginyoses que no s'han tingut en compte i que són del tot respectuoses amb l'edifici i el seu valor patrimonial.

Al mercat calia una proposta molt més ambiciosa per tal de poder ser competitius amb els reptes de futur. Penso en la potencialitat d'un mercat on la diversificació de l'oferta fos molt més àmplia en producte alimentari i no alimentari, amb una zona d'oci i restauració que en fos l'eix dinamitzador. Hi ha molts exemples aquí i a l'estranger, i em sap greu que la ciutat on visc no aposti per propostes que veig a altres llocs i que generen espais singulars i atractius que aporten personalitat i diferència a les ciutats, que suposa una millora en la qualitat de vida dels ciutadans i d'aquells que les visiten. Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online cheap phentermine online orlistat soma online lipitor diazepam cheap adipex sonata generic online generic cialis online order vicodin online modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil order adipex alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline retin lansoprazole paxil buy soma naproxen keflex generic sildenafil celexa pimpinella buy phentermine online generic propecia atorvastatin celexa generic ultram lisinopril stilnox sertraline ultracet testosterone

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive