Un instant del muntatge. Foto: Clack
Un instant del muntatge. Foto: Clack

‘Peiró42’ s’estrena a Tolosa del Llenguadoc, capital de l’exili republicà

L’obra sobre el mataroní Joan Peiró, promoguda per la productora local Clak, es va veure el dia 1 a La Cave Poésie

‘Peiró42’, projecte escènic documental sobre l’anarcosindicalista mataroní Joan Peiró (1887-1942), va emocionar el passat 1 d’octubre a Tolosa de Llenguadoc (França), on desenes d’estudiants de filologia catalana i fills d’exiliats republicans van omplir de gom a gom el teatre La Cave Poésie.

L’estrena francesa de l’espectacle té un significat especialment simbòlic perquè és el primer cop que la producció de Clack traspassa fronteres, i ho fa precisament a la ciutat que va ser considerada capital de l’exili republicà des de l’any 1939, que continua la ruta de posades en escena de Barcelona i Madrid. A més, La Cave Poésie, teatre que va acollir l’obra, està vinculat a la memòria històrica de l’exili republicà perquè va ser seu de UGT durant la dictura, quan aquesta organització estava il·legalitzada a España.
La posada en escena de ‘Peiró42’ a Tolosa de Llenguadoc s’ha dut a terme en el context dels actes que la ciutat ha programat com a conmemoració del 80 aniversari de la Retirada republicana l’any 1939, en col·laboració amb el Festival Cinespaña i el Casal Català de Tolosa. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive