Paternitat obligatòria

Una de les característiques del govern Zapatero al llarg d'aquests dos primers anys de mandat ha estat la seva actuació en matèria del que es coneix com a polítiques de gènere. Sens dubte, l'evidència més clara d'aquesta sensibilitat va ser la formació d'un equip de govern paritari. Fet que ha esdevingut un referent arreu. La segona gran actuació en aquesta matèria es concreta en el projecte de llei d'igualtat entre homes i dones presentat darrerament.

Una de les principals novetats previstes en l'esmentat projecte és la instauració del permís de paternitat de vuit dies. Vuit dies que s'afegeixen als dos actuals que contempla la llei de conciliació. En total deu dies de permís que es podran disfrutar després del part, durant el permís de la mare o bé quan s'acabi aquest.

Evidentment, es tracta una millora respecte l'escenari actual on, com ja he dit, simplement es contemplen dos dies de permís pel naixement d'una criatura. O, en cas que la mare hi renunciï, deu de les setze setmanes que integren el permís de maternitat. És cert, també, que amb aquesta nova regulació, s'avança en termes de ciutadania al preveure el permís de paternitat com un dret individual, ja que els deu dies són d'exclusiu compliment pel pare. En definitiva, doncs, es tracta d'una mesura que suposa una millora en tant que facilita la distribució de la cura de les criatures entre l'home i la dona.

Tal vegada, però, el plantejament de la proposta conté un dèficit cabdal, a saber, facilita la major participació dels homes en la cura de les criatures però no la garanteix. Per a dir-ho ras i curt, el projecte planteja un dret necessari però no suficient per avançar en la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. I ho fa en la mesura que dóna per suposat que tots els homes faran ús d'aquest permís de paternitat. Personalment, penso que això és molt suposar, de fet, existeixen prou evidències empíriques per pensar que el percentatge d'homes que l'utilitzaran serà del tot insignificant. Una bona manera d'evitar “sorpreses” i, sobretot, frustracions seria convertir el permís de paternitat en un dret obligatori. Només així, és possible garantir una participació mínima dels homes en la cura de les criatures. Per un altre dia deixo el debat que fa referència a la quantitat de dies necessaris perquè aquesta participació sigui veritablement efectiva en termes d'una millor redistribució del treball domèstic i familiar. Fins aleshores.

Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online cheap phentermine online orlistat soma online lipitor diazepam cheap adipex sonata generic online generic cialis online order vicodin online modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil order adipex alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline retin lansoprazole paxil buy soma naproxen keflex generic sildenafil celexa pimpinella buy phentermine online generic propecia atorvastatin celexa generic ultram lisinopril stilnox sertraline ultracet testosterone tramadol orlistat buy fioricet online buy valium lansoprazole buy adipex online order soma soma buy vicodin online order zestril spitz hoodia mousy bacteriolysin esomeprazole vitiate carisoprodol atorvastatin zyban trying subinterval vicodin overrefining

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive