José Manuel López

Jose Manuel López

Portaveu del PP a Mataró

Pa per avui i fam per demà?

L'organització i funcionament d'un Ajuntament té detalls que sovint passen desapercebuts però que marquen i condicionen molt poderosament el desenvolupament d'aspectes  importants de pobles, vil·les i ciutats, i Mataró no n'és l'excepció.

El legislador va preveure que aspectes tan cabdals com escollir l'alcalde o els canvis de Pla Urbanístic  s'haguessin d'aprovar per una majoria absoluta qualificada que en el nostre cas es d'un mínim de 14 dels 27 regidors i regidores presents al Ple Municipal. En el cas d'escollir l'alcalde la decisió afecta durant 4 anys però els canvis urbanístics condicionen per dècades no sols l'urbanisme si no també la mobilitat, el teixit comercial, les necessitats d'equipaments de tot tipus i per tant encara més, està justificada aquesta majoria absoluta qualificada.

Assolir aquests 14 vots ha marcat l'activitat municipal durant els 2 últims mandats

a diferents moments, per la història restarà el Ple que havia de deixar via  lliure a l'arribada del Corte Inglés,  però han  estat aquestes últimes setmanes quan més importància ha adquirit aquest fet, i a més ha tingut conseqüències... la retirada de l'aprovació del Projecte de la Torre de la Ronda Barceló per la manca dels suports necessaris ha sigut un bany d'aquesta crua realitat, però encara més ho ha estat l'anunci de que es revisarà el Pla General per donar via lliure a l'ampliació del Mataró Parc i la manera de fer-ho.

Un Decret d'Alcaldia, pot estalviar-li mals de cap a l'Alcalde i al Psc, pot furtar el debat necessari, pot emmascarar que el Govern Municipal té una feblesa encara més gran que la que va tenir l'anterior de l'Alcalde Mora, però això no és el més significatiu, el  que sí que ho és es iniciar els estudis que d'aquí uns anys donaran lloc al canvi de Pla Urbanístic i per tant serà aleshores el moment de la veritat.

Malauradament el que s'ha fet es robar el debat a la ciutadania, conèixer quines forces donen suport a l'ampliació i quines no, en quines condicions es podria acceptar l'ampliació, quina repercussió té l'ampliació,  quines avantatges o desavantatges pot tenir, quines mesures de reforç s'haurien de prendre per enfortir el comerç tradicional del centre i els eixos comercials dels barris quines compensacions haurà d'oferir i donar l'empresa a la Ciutat.

Espero, a més a més, que aquest moviment electoralista no tingui conseqüències a futur, com quan dic arribi l'hora de que s'hagin de sumar els 14 regidors necessaris i no ens tornem a trobar com amb la Torre de la Ronda de Barceló i s'hagi de retirar el punt de l'ordre del dia corresponent per manca de suports que potser ara mateix sí que era factible de que hi fossin, aleshores potser el tema haurà servit de propaganda electoral avui però serà un no res demà ... i el succeït amb el Corte Inglés n'és bona prova.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive