Marta Lastowska, Celia Millán, Michael Inhow, Anelia Janeva i Enrico Palvarini van desplegar una àmplia gamma de recursos tècnics i artístics que van sorpendre als espectadors per la precisió i la sincronia en la seva execució. La riquesa i complexitat de la coreografia ideada per Rovira va deixar en un segon pla el fil argumental.
Occupations, que va cloure la nit de divendres la 2ª Setmana de les Noves Tecnologies al Teatre Monumental, aprofita els temps incerts en què ens trobem per fer una reflexió sobre l'èsser humà, en la què les persones s'han tornat màquines i, el cos, un territori per explorar. Amb el suport d'encertades projeccions en 3D i d'un músic que produïa sons experimentals a partir d'un acordió i un piano, els ballarins van aconseguir transmetre idees com l'estrés de la vida urbana o la del funcionament elèctric i repetitiu del cervell. La relació amb les noves tecnologies va quedar sobradament justificada durant l'escena en què una ballarina dansa amb un ballarí virtual projectat en una pantalla.
Al final de la representació, es podia copsar l'admiració que van despertar en el públic les diverses accions dels ballarins que, ja fos sols, en parelles o en altres combinacions, van saber en tot moment mantenir un ritme constant i àgil. La condició física de la que feien gala els permetia mostrar tota una sèrie de recursos tècnics, com incorporacions o aixecaments, d'alt nivell. Fins i tot, una ballarina va enfilar-se en una de les parets de la caixa escència, demostrant d'aquesta manera una bona adaptació a l'espai.
La Bauhaus Dessau Foundation, l'Analtisches Theater i el Mercat de les Flors han coproduït la peça de la companyia Trànsit, que dirigieix la mateixa Rovira. Occupations va ser presentada fa dues setmanes a la capital alemanya.
Comentaris