david bote

David Bote Paz

Alcalde de Mataró

Noves oportunitats en l’àmbit de la Salut i del Social

Estic totalment en desacord amb la decisió del Departament de Salut de la Generalitat de traslladar la seu de la fundació TIC Salut Social a Barcelona. Fa 13 anys el mateix organisme va escollir el Tecnocampus de Mataró per a posar la llavor del que és avui en dia aquest organisme que treballa per impulsar el desenvolupament i la utilització de les noves tecnologies en els àmbits de la salut i el benestar social. Des de llavors, el nostre parc de la innovació ha garantit un aixopluc còmode i fèrtil i la possibilitat de garantir sinèrgies amb el sector empresarial i universitari. No només no hi ha justificació per aquesta decisió, sinó que se suma al context desfavorable en que es troba l’administració de la sanitat a Mataró, on el principal hospital públic ha perdut l’autonomia de gestió.

IMG 8350

En el pla estratègic Mataró 20-22 Mataró es referma com a capital emprenedora que opta per una economia diversificada cap al tèxtil especialitzat, l’àmbit sociosanitari i el nou turisme cultural i esportiu. Treballem molt en aquesta visió de la ciutat i, en l’actualitat, Mataró disposa d’una estratègia que intenta posar les coses fàcils en aquests tres àmbits. El cas és que seguim posant el nom de la ciutat en el mapa generant notícies en relació a això. El mes passat vam aconseguir ser referència a tot l’Estat amb el premi de la Red Innpulso de ciutats innovadores amb el nostre suport a la creació d’empreses com Nanonica, que investiga amb nanopartícules d’or que poden servir per tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. Per a aquesta empresa, que ara té el seu laboratori a Mataró, el TecnoCampus ha estat una palanca, una palanca que el Departament de Salut sembla que no sap valorar amb la seva decisió de traslladar TIC Salut a Barcelona.

Nosaltres seguirem treballant per convèncer qui sigui que el nostre model és bo i és vàlid. No defallim en la recerca d’oportunitats per posar en valor en nostre talent, donar suport a les empreses i crear ocupació i valor social. La notícia que TIC Salut Social es desplaça a Barcelona arriba pràcticament en el mateix moment que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona posa els ulls en nosaltres i que presentem el projecte Gàvius.

A començament d’aquesta setmana l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Tecnocampus hem signat un protocol de col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca que ha de donar noves facilitats a la nostra economia i més espai a les empreses del territori. D’aquí poc signarem un acord específic perquè Mataró esdevingui un satèl·lit de la 3D Factory Incubator de la Zona Franca, un pol empresarial centrat en iniciatives relacionades amb aplicacions mèdiques de caràcter protèsic i correctiu destinades a millorar la qualitat de vida d’infants, gent gran, esportistes, etc. I hem acabat la setmana amb la presentació del Gàvius, un projecte d’intel·ligència artificial per implementar un assistent virtual per tramitar els ajuts socials des del mòbil. La idea, liderada per Gavà i amb la nostra col·laboració, rebrà fons europeus i ens torna a col·locar en un lloc destacat al mapa de la innovació social.

Malgrat haver decidit marxar de Mataró, esperem que la Fundació Tic Salut i Social ens continuï acompanyant en la gestió d’oportunitats compleixi amb el seu compromís de seguir col·laborant amb Mataró.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive