Fotos: Cultura Mataró
Fotos: Cultura Mataró

Ja es pot tornar a visitar una de les grans joies patrimonials de Mataró

La Sala de Juntes del Conjunt dels Dolors, una meravella del barroc, reobre portes després dels treballs en la il·luminació i els teixits de l'espai

El Conjunt dels Dolors, l'element patrimonial més important de Mataró i joia del barroc català, ja es pot gaudir en la seva totalitat. Aquest dimecres s'ha celebrat la reobertura de la Sala de Juntes, un dels seus elements més destacats, després de les millores en la il·luminació i els teixits de l'espai que s'han practicat. A partir d'ara s'inclourà dins de les visites guiades que es fan al conjunt. 

A partir d'ara la Sala de Juntes s'inclourà en les visites guiades que es fan al Conjunt dels Dolors

L'any passat ja es va inaugurar la Capella, després de les obres de restauració, i ara li ha arribat el torn a la Sala de Juntges de la Congregació dels Dolors. Es tracta d'una  cambra de planta octogonal completament coberta de pintures d'Antoni Viladomat on destaquen els apòstols i evangelistes. Tot el conjunt es caracteritza pel seu dramatisme i teatralitat. A la Sala, que pot recordar a la Scuole Grandi di San Rocco de Venècia, s’hi reunien les persones que formaven part de la Junta de la Congregació. Era una barreja de gent noble i gent senzilla, comerciants, fusters, mercaders, paletes, etc.

DC2W1M7XoAI8XwT

Creació d'Antoni Viladomat

La Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria conserva un important conjunt pictòric d’uns 300 m2 d’Antoni Viladomat i Manalt, pintat entre els anys 1722 i 1737, i està catalogada per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Al llarg dels anys s’han anat realitzant diferents actuacions per tal de resoldre tant els problemes estructurals com de recuperar el valuós patrimoni artístic del monument.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive