Aymerich i Madrid, amb el cartell del festival Nosaltres que codirigeixen
Aymerich i Madrid, amb el cartell del festival Nosaltres que codirigeixen

Nosaltres: un festival per fomentar la retrobada cultural a Mataró i el Maresme

Clack, Òmnium i l’Ajuntament impulsen un cicle d’actes culturals de tota mena cada dijous al vespre a partir del dia 9 de juliol

La cultura forma part de la reconstrucció social i econòmica de Mataró i el nou festival Nosaltres vol ser la palanca que accioni aquesta retrobada a nivel de comarca, aquest retorn de la cultura en viu, de l’esperit de compartir vespres culturals un cop a la setmana. Comença el dia 9 i durarà 10 setmanes. 

Nosaltres reposa sobre tres pots i també té un triple objectiu. És una nova iniciativa de la cooperativa Clack que compta amb el suport de l’Ajuntament i d’Òmnium Cultural. I es defineix en base a un eslògan igualment trifàsic “comunitat, renaixement, resistència’. La seva directora Cristina Madrid presenta el cicle com “l’oportunitat de retrobar-nos les unes amb les altres, d’allunyar-nos de les pantalles, veure’ns i compartir les vesprades d’estiu”. Perquè el format de Nosaltres és el d’un cicle de petit format, que recupera el Pati de Can Marchal com escenari cultural de ciutat, farà niu durant 10 dijous seguits del 9 de juliol al 27 d’agost i també farà dues incursions en dos escenaris diferents: el Parc de Rocafonda i els Jardins de l’Escorxador.

Òbviament tots els actes del festival seran exhaustius en el respecte a les normaitves sanitàries anti Covid-19.Hi haurà aforaments limitats, mesures higièniques i distància entre espectadors.

La resistència de les coses petites

L’altre director de Nosaltres és Eloi Aymerich que defensa el format com “una manera de visualitzar la cultura artesanal, el format micro amb una clara voluntat de resistència cultural. A Mataró som bons amb les coses petites i apostem per aquesta cultura de quilòmetre zero que ha de servir per retrobar-nos”. Aymerich explica el ‘Nosaltres’ enaltit a nom del nou festival “si d’alguna cosa ha servit aquesta pandèmia és per veure que el jo, jo, jo no va enlloc i que ens calen llocs de trobada per enfortir la primera persona del plural”, assegura.

La regidora de Cultura Maria José Pérez va contextualitzar l’aposta per aquest nou festival en els objectius del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró.

El cartell de Nosaltres

Teatre, debat, música o poesia

El “Nosaltres” començarà el pròxim 9 de juliol amb una actuació de l’actriu mataronina Clara de Ramon i tancarà la sessió la música electrònica del també mataroní Marc Nürel. La programació del festival contempla una taula de debat sobre la comunicació i la cultura post-Covid amb l’escriptora mataronina Care Santos (Premi Nadal 2017), el periodista i director d’El Periódico de Catalunya Albert Sáez, i la doctora en sociologia i especialitzada en innovació social, Liliana Royo.

Entre d’altres, de la programació del “Nosaltres” en destaca la nit especial de Sant Jordi d’estiu (23 de juliol) amb teatre de Xevi Ribas, poesia catalana i castellana i cançó amazic; la ‘Vesprada de poesia Km 0’ (6 d’agost) amb el primer recital a la capital del Maresme de la mataronina Chantal Poch i l’aposta per una mirada cultural jove i femenina amb veus com Suu (30 de juliol), Magalí Sare (13 d’agost), Carla Collado i Laia Llach (20 d’agost) i Gessamí Boada (27 d’agost).

Tota la informació relativa al ‘Nosaltres’ es pot consultar al web ‘Nosaltres.clack.cat’ i a l’Instagram @NosaltresFest, des d’on s’anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del projecte durant els pròxims dies. El projecte compta amb el suport de les marques mataronines Capgròs, Aliança Mataró, Assegurances Feliu, Assolim i Pous.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive