Pere Pascual

Niebla: intensitats

Crítica de Pere Pascual a l'exposició que presenta Josep Niebla Niebla a la Caixa Laietana fins el 13 de juliol.

Excel·lent la sorpresa que Caixa Laietana ens ofereix per seguir la programació del nou espai de la Pça Sta Anna. La mostra de Niebla que presenta fins a final de temporada és un bon exemple del camí a seguir en properes programacions. Niebla és un autor d'aquells que cal considerar coma sòlids. Els seus treballs agradaran més o menys, tindran millor o pitjor resposta, però sempre mantindran un lligam en el nexe explicatiu i un nivell de qualitat en el tècnic que els faran agraïts a qualsevol espectador exigent.
No és menys en aquesta exposició que a manera d'antològica i sense ser-ho, aplega un acurat recull del treball de l'autor en els deu darrers anys, amb parada i fonda a les seves sèries sobre la terra, el bosc cremat, el mar i Petra. Quatre capítols , lligats i arrodonits per treballs intermitjos que donen consistència i serenor a un relat apassionat en l'expressió pictòrica , i alhora en el sentiment interior d'un creador sense mitges tintes, que creu en les emocions interiors com eix motriu generador del que serà la seva pintura. Passejar-se per l'exposició, es fer-ho en bon sentit , per l'interior del creador. Per un costat és endinsar-se en l'amor per l'ofici. El treball de Niebla és en sí mateix un desplegament tècnic. Sense pors, en la capacitat de mesclar materials i conceptes, l'autor escriu les seves sensacions amb l'ajut d'uns materials que sempre donen el contrapunt exacte i la intensitat acurada a cada afany.
Per l'altre és fer-ho per les seves emocions. Cal deturar-se pas a pas. Sentir intensitats en l'entrada la mina, esgarrifar-se en el bosc cremat, capdisminuir-se en la immensitat de la mar, i asserenar-se en les visions de Petra, resum i compendi, individualitat i globalitat. L'obra de Niebla és quelcom més que una pintura a l'ús, és la mirada serena d'un artista que sap que té en els seves armes les millors eines per comunicar al món. I simple i senzillament així ho fa. Per això aquesta exposició és altament recomenable.Felicitats.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive