La classe habitual de l'aula de teatre i dansa va obrir ahir les seves portes per què el públic general participés a la II Mostra de Videodansa, un dels actes inclosos en el programa relacionat amb el Dia Internacional de la Dansa que se celebra aquesta setmana. La coreògrafa i professora de l'Aula, Maria Rovira, va ser l'encarregada de presentar els videos, que recollien fragments de muntatges d'algunes de les millors companyies de dansa contemporània a Catalunya.
Entre d'altres, es van projectar vídeos del Ballet Contemporani de Barcelona, que va ser pioner a la dècada dels setanta, Danat Dansa i Cesc Gelabert, així com de la companyia pròpia de Maria Rovira, Trànsit. Al debat posterior a la projecció es va parlar de l'evolució que ha viscut la dansa contemporània catalana, marcada per la manca d'una política cultural definida que va provocar que l'impuls inicial de diverses companyies als anys setanta anés perdent empenta. El que més greu em sap és que les companyies més importants avui siguin les mateixes que llavors, va afirmar Rovira, que es va mostrar especialment crítica amb la manca de suport institucional. Si això no és Nova York és perquè no volem, va resumir taxativament.
La mostra de videodansa, que va ser seguida principalment per alumnes de l'Aula, es va completar amb una projecció de números realitzats per prestigioses companyies nordamericanes com la de Paul Taylor, i va posar de manifest les diferències entre la dansa que es fa als Estats Units i la que es fa a Catalunya.
Comentaris