Manuel Cusachs al seu taller. Fotos: R. Gallofré.
Manuel Cusachs al seu taller. Fotos: R. Gallofré.

capgros.com

Mostra retrospectiva de l’artista mataroní Manuel Cusachs a l’Ateneu

L’exposició recopila obres realitzades al llarg de la seva trajectòria artística

“Manuel Cusachs. El Pas del Temps 1947-2017” és el nom de l’exposició que es podrà veure a l’Ateneu de la Fundació Iluro del 19 de gener al 25 de febrer. Una mostra retrospectiva organitzada per l’Associació Amics de Ca l’Arenas, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Iluro.

Divendres 19, a les 19.30 a l’Ateneu Fundació Iluro (la Riera, 92), inauguració

L’Associació Amics de Ca l’Arenas ha complert  deu anys dedicats a l’art de la ciutat de Mataró, posant especial atenció en el reconeixement a destacats protagonistes  que han mantingut i enriquit el nostre panorama artístic i cultural. Manuel Cusachs i Xivillé, Creu de Sant Jordi i membre de l’Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi, ha estat l’artista escollit enguany.

Manuel Cusachs presenta a l’Ateneu de la Fundació Iluro “El pas del temps (1947-2017)”, una exposició que recopila obres realitzades al llarg de la seva trajectòria artística. La selecció mostra el treball des dels seus inicis fins a l’actualitat.

En les obres exposades el visitant observarà, bo i tractant-se d’una exposició retrospectiva de 70 anys d’ofici, que no segueixen una cronologia temporal, sinó que la mostra respon a unes inquietuds en què l’obra s’engloba per àmbits, per espais i continguts que sintetitzen el caràcter i la concepció que té Manuel Cusachs de la plàstica. Les emotivitats, la cultura, el país, la família i l’espai, així com una selecció de retrats pintats, dibuixats o esculpits del seu entorn que han influït en la seva persona i que tant han caracteritzat la seva obra i la seva vida.

Activitats a l’entorn de l’exposició
En el marc de l’exposició, el dijous, 8 de febrer a les 19.30 h, es realitzarà la conferència “Manuel Cusachs: la memòria del gest”, a càrrec de Joan Antoni Solans, president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, una conferència-diàleg de Manuel Cusachs i Carles Duarte, poeta i president del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts).
I cada dimarts a les 19h, s’oferirà als visitants una visita comentada, a càrrec de Maria Cusachs i Pere Pascual, on es podrà gaudir dels dibuixos, pintures i escultures del creador mataroní.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive