Moises Maicas
Moises Maicas

Mor el director teatral mataroní Moisès Maicas als 52 anys

Maicas era un director molt destacat de l’escena catalana, que va portar els seus muntatges a alguns dels escenaris més importants del país

El director teatral mataroní Moisès Maicas va morir ahir dimarts als 52 anys. Un cop molt dur per a la cultura local i del conjunt de Catalunya. Maicas era un dels directors més destacats de l’escena catalana, amb una llarga trajectòria trufada de premis i que l’havia portat a representar les seves obres a alguns dels escenaris més destacats del país. El seu decés ha resultat del tot inesperat; tal i com explica el dramaturg Toni Cabré a Núvol.com, “ahir mateix a la tarda parlava amb ell de projectes teatrals, il.lusionats com sempre, pensant en actrius i actors, en modificacions del text, en escenografia…”.

‘Piscosi de les 4.48’ va ser un dels seus darrers èxits, amb el que va guanyar el premi BBVA de Teatre 2016 i va estar nominat als Premis Butaca

‘Piscosi de les 4.48’ va ser un dels darrers èxits de Maicas, amb el que va guanyar el premi BBVA de Teatre 2016 i va estar nominat als Premis Butaca. El muntatge interpretat per Anna Alarcón va fer gira per diferents sales catalanes i es va poder veure al festival Temporada Alta. Però es tractava tant sols d’una de les moltes obres amb la firma de Maicas, sempre innovador i compromès, apostant sovint pels dramaturgs catalans i europeus conntemporanis.

“Psicosi a les 4.48”

L'obra 'Psicosi a les 4.48'

Fill de Carles Maicas, un històric del teatre mataroní, els vincles de Moisès amb Mataró han estat sempre molt estrets. Els seus muntatges sovint s’han pogut veure en primer lloc a la capital del Maresme, en diverses ocasions al cicle Fet a Mataró promogut per Cultura de l’Ajuntament. Moisès ha desenvolupat una llarga carrera amb destacades produccions teatrals com ara els dedicats a Shakespeare (el recent i trencador ‘Shaking Shakespeare’, espectacle musical basat en les composicions inspirades en les obres i textos del «Gran Willy», des de l’època elisabetiana fins als nostres dies).

Fill de Carles Maicas, un històric del teatre mataroní, els vincles de Moisès amb Mataró han estat sempre molt estrets

Mostra del seu eclecticisme és un dels darrers muntatges que ha dirigit, “Escrit en l'aire” un solo, interpretat per Cesc Gelabert que neix de la trobada de dos grans creadors: el coreògraf i ballarí Cesc Gelabert i l’escriptor, pintor i director d’escena Valère Novarina. Una trobada que va ser propiciada pel propi Maicas, i del qual se’n va poder veure un assaig obert al Monumental abans d’estrenar-se al Grec 2016.

Tàndem amb Toni Cabré

Maicas va formar tàndem sovint amb el dramaturg mataroní Toni Cabré, de qui va portar a escena diversos muntatges. Altres autors que el mataroní va escollir per portar als escenaris van ser  Thomas Bernhard, Roland Schimmelpfennig, Lars Noren o Daniel Keene. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive