-
-

V. B.

Més de 40 espècies d’amfibis i rèptils es donen cita a l’Ateneu

Caixa Laietana presenta des d'aquest dimarts una espectacular mostra amb animals d'arreu del planeta

Una serp pitó de set metres de longitud i 80 kilos de pes és una de les estrelles de l’espectacular mostra que des d’aquest dimarts es pot visitar a l’Ateneu de Caixa Laietana. “Amfibis i rèptils” recull prop de 40 espècies diferents de serps, tortugues, llangardaixos, gripaus i granotes, iguanes i altres animals procedents d’ecosistemes d’arreu del món. La mostra organitzada per l’entitat d’estalvis mataronina, repartida per les dues plantes de l’Ateneu, presenta una doble funció. Per un costat, que el públic perdi la por a aquests animals tan estigmatitzats i en realitat força inofensius (cap dels presents és verinós). Per l’altre, conscienciar-lo que es tracta d’espècies en perill d’extinció, en bona part a causa de la caça furtiva i el comerç il·legal.

La mostra també posa de manifest, a través de diversos planells explicatius, el paper fonamental que juguen aquests animals en els ecosistemes, en les seves funcions de depredadors i de preses. De fet, “Amfibis i rèptils” s’ha programat dins de l’Any Internacional de la Biodiversitat. L’exposició compta amb un total de 40 terraris i aquaris que reprodueixen els hàbitats dels animals, i tres tancats especials que acolliran “estrelles convidades”. La primera és l’espectacular pitó reticulada, però també hi haurà un caiman i tortugues. En contrast absolut, el camaleó més petit del món, que s’ha de mesurar en mil·límetres. I entre mig, tritons, dragons, llangardaixs, boas, anacondes, serps reials i basiliscs de la selva amazònica, deserts africans i zones tropicals d’Àsia i Oceania. O un exemplar de Tortuga Caiman, que encara que no ho sembli és l’animal més perillós de tots els presents a l’exposició.

Visites guiades
Un dels aspectes més interessants de l’exposició, que serà probablement una de les que atraurà més públic en aquest 2010, són les visites guiades que tindran lloc cada dia a les 6 de la tarda, i que permetran als assistents tocar algunes de les espècies representades. A la primera planta, s’hi ha ubicat un laboratori on es pot veure com es prepara el menjar per als animals, un espai de tallers per a conèixer de prop alguns exemplars, una zona infantil amb contes i dibuixos sobre els animals exposats, i un espai audiovisual amb diversos documentals cedits pel programa El Medi Ambient de TV3.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive