Mataró estudiarà implementar la 'Zona de petó i adéu'
Notícies relacionades
Mataró estudiarà implementar la 'Zona de petó i adéu'

'Zona de petó i adéu' a les portes de les escoles de Mataró per evitar embussos

Mataró estudiarà crear zones d'estacionament específiques en horari d'entrada i sortida als centres educatius que funcionarien com parades de taxi, on s'arriba, es baixa i es marxa.

Els embussos a l'hora d'entrada i sortida de l'escola és la realitat diària a les portes de molts centres educatius mataronins. Moltes famílies opten per portar-hi els seus fills en cotxe, i això fa que la concentració de vehicles en les hores punta sigui sovint excessiva, amb cotxes estacionats indegudament sobre les voreres, en carrers per a vianants o en doble fila. De cara a solucionar-ho, l'Ajuntament s'ha compromès a estudiar la implementació del que es coneix com la 'zona de petó i adéu' a les escoles de la ciutat. Ho farà a proposta d'ERC, amb el suport de la resta de grups excepte la CUP que s s'hi va abstenir

Tal i com assenyala la proposta de resolució presentada per ERC, aquesta zona està pensada per ser una zona d’estacionament màxim d’entre 2 a 5 minuts durant els horaris d’entrada i sortida de les classes, depenent de l’edat dels alumnes que utilitzen l’entrada del centre on s’implementi. Així doncs, el sistema de ‘Petó i adéu’ funciona com una parada de taxi, on arribes, baixes i te’n vas. Els horaris en què funcioni s’adaptaran als d’entrada i sortida dels centres on es vulgui començar a implementar. Els republicans proposen que er tal d’assegurar el bon ús dels espais d’aparcament, la Policia Local es mobilitzaria per tal de supervisar-los. 

Les zones de petó i adéu ja s'estan aplicant en municipis com Sabadell, Hospitalet de Llobregat o Canet de Mar. La proposta aprovada al Ple assenyala que la seva activació contribuiria a una millora en la fluïdesa viària a Mataró, en especial durant les hores puntes. Així mateix, milloraria la seguretat dels alumnes que amb regularitat baixen dels cotxes en una zona molt transitada.

Caldrà veure, però, si s'acaba convertint en una realitat. De moment, el que s'ha acordat és que es realitzarà un estudi per implementar la zona de “Petó i adéu” a zones adjacents a centres educatius de la ciutat. En aquest sentit, es treballarà amb els centres escolars i representants de les famílies per fer una prova pilot el curs vinent, i poder expandir-ho de cara al curs 2025-2026.

La iniciativa formarà part del seguit de millores que l'Ajuntament ha dut a terme en matèria d'accessibilitat a les escoles i instituts de la ciutat, com ara l'ampliació de les zones d'entrada a aquests equipaments, que va comportar l'ampliació de voreres a un total de 9 centres, l'any 2020. 

 


 

Comentaris (16)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive