Voluntaris que porten medicaments a pacients a Mataró.
Voluntaris que porten medicaments a pacients a Mataró.

Voluntaris de la Creu Roja repartiran medicació a domicili

Destinat a pacients que per la seva situació no poden desplaçar-se a l'Hospital de Mataró.

Voluntaris de la Creu Roja repartiran, gràcies a una col·laboració amb el Servei de Farmàcia de l'Hospital de Mataró i el propi Ajuntament, medicaments a malalts que no puguin recollir-los al centre. Es tracta de pacients amb tractaments immunosupressors, malalties respiratòries, oncològiques o altres situacions que dificulten el seu desplaçament a l’Hospital. Aquest servei atén mensualment a 2.000 pacients, pel que és necessari per seguir amb els seus tractaments.

 La majoria continuen anant personalment a recollir els seus medicaments si no tenen un familiar o conegut autoritzat que pugui anar a buscar-los en nom seu. Però, en la situació actual de pandèmia i confinament, hi ha malalts que no és recomanable que vagin a recollir la medicació a l’Hospital.

Així funciona el sistema

El sistema funciona de la següent manera: el personal de farmàcia de l'Hospital contacta amb els pacients telefònicament i comprova tant la prescripció com el correcte seguiment clínic del pacient així com l’adreça d’entrega de la medicació. Després els prepararà segons les condicions de refrigeració, un paquet amb nom i adreça per cada persona amb la medicació per dos mesos. Els  voluntaris aniran dos cops per setmana -dimarts i dijous- i tindran un volum diari d'uns sis o set pacients per entregar la medicació, per les diferents poblacions dintre l'àrea d'influència del Consorci.

Gràcies a aquesta col·laboració ja hi ha un grup de voluntaris que han començat a repartir els medicaments a qui ho necessiten.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive