Remei Ribas, Oriol Batista i Àngels Cantos durant la presentació.
Remei Ribas, Oriol Batista i Àngels Cantos durant la presentació.

E. Castarnado

Voluntariat i intercanvi centren l'Agenda per la Solidaritat Local

L'esborrany del projecte de la Fundació Hospital es presenta junt amb cinc publireportatges de sensibilització ciutadana

“Jo et cuso els pantalons si tu m'acompanyes a fer la compra”. L'intercanvi solidari és una de les idees que la Fundació Hospital vol impulsar a través de l'Agenda per la Solidaritat Local de Mataró, l'esborrany de la qual es va presentar ahir dimecres, dia 7. “Tenim clar el que hem de fer, l'Agenda és un document molt ben elaborat que marca el desenvolupament de línies estratègiques amb accions concretes”, va valorar el regidor de Benestar Social i president de la Fundació Hospital, Oriol Batista.

El projecte contempla sis objectius bàsics, un dels quals és la creació del Banc del Temps Solidari, un espai en què els ciutadans es puguin trobar per intercanviar de forma solidària diferents coses. Batista va posar un exemple: “Un jove pot impartir allà classes de guitarra a algú que, a canvi, acompanyi el seu avi al metge”.

Una altra de les prioritats de la iniciativa és promoure la solidaritat mitjançant el voluntariat. El regidor va assegurar que apostarien per un model “potent” que aplegués un bon nombre de voluntaris per a ajudar les persones de la ciutat que ho necessitin. A més d'incrementar la donació solidària, la Fundació Hospital vol educar i sensibilitzar la població. Per això engegaran campanyes en escoles i instituts per transmetre valors solidaris als mataronins més joves.

D'altra banda, el projecte també estarà present als mitjans, des d'on volen conscienciar la resta de ciutadans. Durant la presentació es van projectar els cinc publi-reportatges que s'emetran per televisió i que mostren diverses maneres d'ajudar els altres. En els vídeos apareixen personatges coneguts de la ciutat com el periodista Espartac Peran o l'Àvia Remei. “A banda de la col·laboració de les entitats calia també una crida individual a tots els ciutadans per tenir una societat més solidària”, va explicar la directora de la Fundació Hospital, Àngels Cantos.

Termòmetre solidari
Oriol Batista va explicar també que per a la correcte aplicació del projecte cal fer una avaluació contínua de la seva evolució. Per saber en quin estat està la solidaritat a la ciutat en tot moment es constituirà l'Observatori de la Solidaritat de Mataró: “Hi ha 19 indicadors globals que permetran fer un seguiment de les actuacions”.

El projecte definitiu
Totes les línies d'actuació que recull l'Agenda són el resultat d'un procés participatiu que ha aplegat cinquanta-dues entitats. Ahir, just després de la presentació, el Fòrum promotor de l'Agenda s'havia de reunir per corregir i validar l'esborrany, que es presentarà definitivament com a projecte el 7 de juliol.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive