Cristian Escribano PP: “Volem fer a Mataró el que Albiol va fer a Badalona”
Cristian Escribano PP: “Volem fer a Mataró el que Albiol va fer a Badalona”

“Volem fer a Mataró el que Albiol va fer a Badalona”

6 preguntes i 6 respostes de Cristian Escribano, el candidat del PP a l’alcaldia de Mataró

Cristian Escribano és el cap de llista del Partit Popular i es proposa, aquest 28-M esmenar l’anomalia del darrer mandat, que és que el principal partit espanyol del flanc dret quedés fora de l’Ajuntament de Mataró. Per fer-ho, la recepta és la clàssica del partit. Cuidar referents com el seu antecessor José Manuel López o l’antic alcalde de Badalona Xavier García Albiol i marcar diferències amb la resta en l’atapeïda disputa electoral de l’electorat constitucionalista mataroní. 

Quin aprenentatge n’ha tret el PP d’haver quedat fora de l’Ajuntament fa quatre anys?

Jo tinc la sort d’haver après la política municipal d’una persona bona com és en José Manuel López, que quan es va acomiada del Ple va rebre elogis de tots els grups municipals per la seva feina per Mataró. Des del meu punt de vista fa quatre anys ens van penalitzar coses no mataronines sinó més de l’àmbit autonòmic o nacional perquè la feina feta aquí per en José Manuel era boníssima. El PP vam aconseguir impulsar polítiques i apostes importants com el suport al club de petanca o l’aparcament de l’Hospital. Potser l’error va ser no saber comunicar tot el que havíem fet. Jo vull entomar el relleu històrica d’en José Manuel amb tota la força i continuant amb el seu tarannà pensant amb Mataró i arribant a acords amb qui sigui pel bé de la ciutat.

Com ha canviat el PP des de llavors?

El partit a nivell nacional ha canviat del tot, amb un lideratge totalment diferent. El 2019 la marca i el líder nacional frenava votants, el 2023 tenim un president nacional amb gran capacitat de gestió que està reconstruint el gran PP de centre-dreta i la marca només fa que pujar. A nivell de Mataró vam passar unes primàries convulses en les que em vaig presentar, vaig guanyar i s’havia de prendre una decisió. Jo vaig oferir a Marco Fernàndez la unió de les dues candidatures i ell no va voler. Va emprendre una travessa del desert contra el seu propi partit però des de llavors per mi allò és una anècdota. Hem treballat molt i ho dono per oblidat. 

Intenteu replicar que sou l’única alternativa a Bote, igual que Feijoo ho és a Pedro Sánchez?

Mataró té molts problemes i hem de poder atribuir la majoria d’aquests a la figura de l’alcalde. S’és alcalde per les coses bones i per les dolentes. L’alcalde Bote té trets diferencials respecte altres alcaldes de la zona metropolitana: a Mataró els problemes passen per la gestió directa que està fent el govern. Bote ha decidit tirar pel dret amb apostes com el carril bici del que no ha volgut baixar del burro. Han fet un mandat de fer les coses per les braves, amb la majoria absoluta que tenien amb els comuns. Han tingut quatre anys de llibertat per fer moltes coses malament quan el mandat anterior, que estaven molt més condicionats per l’oposició responsable del PP, va anar per altres àmbits. S’han columpiat amb un govern magnificat i regidories sense sentit ni atribucions com la de verd urbà. Estan afectant greument el futur de Mataró. 

Per què cada cop hi ha més fragmentació al voltant del vostre espai electoral?

Tot fluctua molt. Abans hi havia Ciutadans, que ara està en desaparició. Després va sortir Vox, que també tendirà a desaparèixer i ara ha sorgit Valents que no té cap tipus de recorregut ni implementació. No ha treballat ni té projecte per la ciutat. El PP aporta estabilitat i garantia a Mataró, hem format part del consistori des d’Alianza Popular, hem demostrat en molts mandats que som útils i ara ho tornarem a demostrar.

Quin tipus de propostes només progressaran amb vosaltres a l’Ajuntament?

En seguretat, per exemple. Dels grups que hi ha hagut ara cap, de govern ni d’oposició no ha proposat el que nosaltres fem: polítiques de seguretat realistes i no populistes. Nosaltres proposem accions des de la realitat, dins de la llei i les competències. No enganyem al ciutadà i proposem com abordar delinqüència o inseguretat des d’aquest realisme, perquè ja les vam executar a Badalona amb Albiol i per tant les podem fer des de Mataró. Hi ha molta dreta populista en aquest àmbit, a nosaltres no ens hi trobaran.

Quin rol adoptareu al futur consistori? Amb qui podríeu pactar? Teniu vocació de govern?

Les nostres línies vermelles són l’extremisme. No pactarem governabilitat amb partits que volen la independència de Catalunya, per exemple. Però també entenem que d’això no van aquestes eleccions. Al futur Ajuntament en mocions que no parlin de Mataró poc ens hi trobaran. Volem parlar de Mataró, això no és el Parlament ni el Congrés de Diputats. El nostre rol el definirem a partir del primer Ple: amb tots els que el vulguin dinamitar nosaltres no hi parlarem. 

Arxivat a:

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive