Via verda a un pressupost “realista i de resiliència”
Notícies relacionades
Via verda a un pressupost “realista i de resiliència”

Via verda a un pressupost “realista i de resiliència”

PSC i ECPM celebren l’entesa que possibilita els quarts pressupostos del mandat i asseguren que no hi haurà incompliments respecte el Pla de Mandat

Qui té una majoria absoluta té, entre moltes altres coses, l’aprovació dels pressupostos assegurada. En un cicle polític en el que cada batalla pressupostària és aferrissada a nivell espanyol o català, a Mataró PSC i En Comú Podem han renovat el seu vot matrimonial de mandat cada final d’any a l’hora de presentar els comptes. Compareixen contents l’endemà de l’aprovació inicial i li posen cognoms al projecte de pressupost. El de 2023, el quart del mandat, és “realista i enfocat a la resiliència”.

Realista i de resiliència són qualificadors de contenció que s’adiuen amb el moment d’incertesa general i necessitats sobrevingudes, sí, però no per això el 2023 hi haurà retracció pressupostària. Un altre cop es bat el rècord i bo i congelar impostos l’Ajuntament de Mataró tindrà a disposició de les seves polítiques més milions que mai abans. El pressupost és de 155,41 milions, puja un 0,87% respecte el del 2022 i si se li suma el de les societats municipals se’n va als 188,68 milions.

El discurs oficial assegura que el pressupost posa l’accent en les polítiques prioritàries “com la seguretat, la neteja, l’atenció a les persones i l’habitatge” i a més tots dos socis de govern estan cofois del compliment del Pla de Mandat. Un altre motiu de fer-ne gala és la reducció de l’endeutament de la institució que en aquest mandat ha passat del 75,46 % liquidat a finals de 2019 a la previsió de 54,27 % quan es tanqui el 2023.

Despesa social, seguretat i neteja centren de nou els majors esforços

En uns comptes marcats per l’augment de despesa que suposa l’actual situació inflacionista i l’augment de costos, el repartiment per àrees va en el següent repartiment.

 • Protecció i promoció social: 16,95 milions, 1,68 milions més que al 2022 (inclou el Servei d’Atenció Domiciliària, que fa més de 900 intervencions diàries en ajuts per higiene, menjar, medicació, neteja de la llar).
   
 • Seguretat, mobilitat i protecció civil: 16,39 milions, 1,1 milions més que al 2022, que inclou el desplegament del Pla de Policia Comunitària i el Pla Director de videovigilància entre altres.
   
 • Recollida, tractament de la brossa i neteja viària: 16,04 milions, pràcticament igual que aquest any, per seguir desplegant sistemes innovadors de recollida dels residus i donar continuïtat a serveis com el Fem dissabtes.
   
 • Deute públic: 15,23 milions, 1,32 milions més que al 2022.
   
 • Ensenyament: 13,16 milions, amb una reducció de 4,9 milions pel traspàs de l’Institut Miquel Biada. Inclou la contractació de 6 noves educadores a les escoles bressol i l’obertura de 5 aules per garantir l’accés gratuït al nivell 2-3 anys.

 

Les prioritats d’un pressupost realista

Fins a tres cops en la roda de premsa posterior al Ple d’aprovació del pressupost l’alcalde Bote va dir, del projecte, que era realista. “Tenim pressupost en un moment d’incertesa, el treballem conjuntament amb les ordenances i això dona estabilitat i parla bé de la feina feta”, va assegurar David Bote que marca com a criteris amb els que s’ha traçat el pressupost que “amb menys pressió fiscal és l’Ajuntament qui assumeix l’increment de despesa i l’atenció a les persones és la principal partida perquè no quedi ningú enrere, així com la neteja o la seguretat sense deixar de preparar la ciutat pels canvis de futur”.

Al seu costat, el segon tinent d’alcalde i cap d’En Comú Podem Mataró Sergi Morales reivindicava la feina feta “estem treballant de manera més sensible que mai amb la ciutadania i invertint per fer una ciutat atractiva”. Morales va reivindicar “el salt històric que hem fet en polítiques d’accés a l’habitatge” definint noves apostes al respecte el 2023 com la promoció d’habitatge dotacional al carrer muntanya o l’aprovació del 30% per habitatge protegit a totes les promocions. Igualment va citar les comunitats energètiques aprofitant les plaques en edificis públics o l’augment de recursos per a serveis públics com altres polítiques importants en les que ha apostat l’executiu.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

marta Fa 6 mesos
tot mataró està feta una merda
Mataroní empipat Fa 6 mesos
En Bote es pensa que juntant els ditets ja està tot arreglat! Quin suplici d'alcalde que tenim!
de veritat us ho creieu? Fa 6 mesos
Només cal passejar per Rocafonda i el Palau per veure com de deixat i arraconat tenim el barri. És un pressupost realista per a unes eleccions que espero que pel bé de MATARÓ, no us vagi bé i alguns dels que es guanyen molt bé la vida a costa de deixar tan malament la ciutat, hagin de venir a viure també a l'Avinguda d'Amèrica i tinguin un atac de realitat. HO SENTO DAVID, PERÒ JA NO ET CREC. Veí Avinguda d'Amèrica.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive