Les alzines centenàries
Les alzines centenàries

J. Vives

Veïns del carrer Sant Agustí volen protegir unes alzines centenàries

Els dos exemplars en perill s'ubiquen en el pati d'una finca privada on s'hi construeixen nous pisos

Els veïns del carrer Sant Agustí i dels seus entorns han començat a recollir signatures per tal d’evitar la tala de dues alzines centenàries on, a més, hi nida des de fa quaranta anys una colònia d'esplugabous. Aquestes dues alzines s’ubiquen en el pati d’una vivenda privada situada al número 14-16 del carrer Sant Agustí, la façana de la qual està protegida en el catàleg del patrimoni. Segons explica una de les veïnes d’aquesta finca, Marta Casas, els seus antics propietaris tenien el pati molt ben cuidat i amb una amplia varietat de plantes i arbres. Ara fa dos anys, però, aquests propietaris es van vendre la casa a un constructor que hi està portant a terme una promoció de sis habitatges i dos locals comercials. Al pati, ja s’hi ha construït una piscina comunitària.

Casas explica que durant aquesta obra ja es va talar una magnòlia també centenària. Aquest fet va posar en alerta els veïns, que dissabte passat, dia 28, van denunciar a la Policia Local els treballs de poda que uns operaris duien a terme en les dues alzines. Es tracta de dos exemplars que, per les seves característiques, s’han de protegir, segons explica Casas, que es remet a la normativa de protecció del patrimoni al casc antic. “Creiem que tant les alzines com les aus que hi niden s’han de protegir”, recalca Casas, que explica que els veïns temem que amb la poda agressiva que s’ha dut a terme, els dos exemplars no puguin sobreviure i els esplugabous que hi niden hagin de marxar. Per això, els veïns han iniciat una recollida de signatures i ja n’han recollit prop de 120. A més, s’han posat en contacte amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament i estan a l’espera de la inspecció que realitzaran agents forestals per tal de determinar si cal preservar les aus i els arbres.

Els veïns han rebut el suport del grup municipal del PPC, que ha preguntat al govern municipal quines actuacions durà a terme per impedit la tala dels arbres i garantir la seva preservació i la de les aus que hi niden. En concret, creuen que el “partit ecologista” que forma part del govern hauria de vetllar per prendre les mesures necessàries.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive