Asseguts al passadís, o dempeus en un trajecte per l'autopista que sovint s'allarga més d'una hora. L'autobús que connecta Mataró i Argentona amb la Universitat Autònoma de Barcelona segueix presentat greus problemes de sobreocupació. Un fet que es porta repetint des de fa molts anys, i al qual ningú ha sabut trobar una solució. Els usuaris de la línia C-5 entre Mataró, Argentona i l’UAB estan farts de denunciar aquest fet. Sovint ho fan amb fotografies penjades a les xarxes socials, com la que acompanya aquesta notícia, presa el 30 de novembre passat. L'organització juvenil Arran se’n va fer ressò.
Els usuaris argentonins han creat una plataforma d'afectats per intentar solucionar el problema
Fa poc més d’un mes s'ha creat una plataforma d'usuaris per intentar tenir més força en les seves reivindicacions. “Argentona és l’última parada abans que l’autobús agafi el trajecte cap a la universitat i cada dia ja arriba ple, sempre”, explica Eudald Mèrida, membre de la plataforma. Aquest estudiant de 23 anys és un dels 50 o 60 argentonins que, de mitjana, agafen a diari un dels dos autobusos de la línia C-5, i de manera gairebé invariable, han de fer el trajecte dempeus o bé asseguts a terra.
“És un fet que es remunta a fa molts anys, companys que fa 10 anys que van acabar la carrera ja els passava el mateix”, explica Mèrida. Però des de la Plataforma apunten que aquest fet ha anat a mes en els darrers mesos. Abans les aglomeracions eren puntuals, i ara és un miracle si troben seient. Mèrida constata que és habitual que entre 20 i 30 persones vagin dempeus, a les quals se n’hi sumen gairebé 80 d’assegudes. La plataforma ha signat un text amb diverses peticions que ha fet arribar a la Generalitat a través de la regidoria de Transports d’Argentona.
Concessiò amb recursos limitats
Fonts de Casas-Moventis, l’empresa concessionària del servei, afirmen que són “conscients de l’existència d’algunes incomoditats en el servei”, i que intenten recollir i resoldre els problemes que plantegen els seus usuaris. Afirmen, en tot cas, que el seu paper és gestionar una concessió del servei, feta per la Generalitat i que s’acompanya d’uns recursos pressupostaris limitats. L’empresa també assegura que si els usuaris van dempeus per l’autopista als seus autobusos és perquè el marc legal ho permet. “Complim la llei fins a l’últim detall”, asseguren.
Comentaris