Una imatge de la Unitat mòbil de teleassistència
Una imatge de la Unitat mòbil de teleassistència

J. Vives

Una unitat mòbil complementa el servei de teleassistència a la comarca

Aquest nou servei l'ha posat en marxa la Diputació de Barcelona

Les persones que ja gaudeixen del servei de teleassistència a Mataró i el Maresme es beneficiaran, a partir d'ara, de l'atenció complementària que els dispensarà la Unitat Mòbil que ha posat en marxa la Diputació de Barcelona. L'alcalde, Joan Antoni Baron, la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Katy Carreras-Moysí, i el responsable de l'empresa Sagesa Televida, David Màrquez, han presentat aquest dimecres dia 25 aquest nou vehicle que donarà servei a 62 municipis de les comarques del Maresme i Vallès Oriental.

La unitat mòbil consta d'un vehicle tot terreny, d'un equip tècnic i d'una dotació de recursos per atendre emergències de diversos tipus, que van des d'intervenir en casos de caigudes fins a recordar als usuaris la medicació que han de prendre, acompanyar-los a la farmàcia o reforçar les visites a domicili. L'equipament mòbil està dotat de recursos per atendre emergències, petites actuacions d'urgència i dispositius per fer front a onades de fred o calor.

Segons ha declarat Katy Carreras, la posada en marxa d'aquest servei "demostra la voluntat de les administracions d'arribar als ciutadans i que tinguin un serive de qualitat". Baron, per la seva banda, ha destacat "el treball en xarxa" que ha fet possible la posada en funcionament de la unitat mòbil. Batista, al seu torn, ha recordat que les enquestes demostren que un 90% de les persones grans volen fer-se grans a casa seva i que per aconseguir-ho "calen serveis eficaços i adequats, que garanteixin la seguretat i fomentin l'autonomia". Per últim, Màrquez ha assegurat que aquest servei pretén "cobrir les necessitats que van sorgint al territori".

El vehicle, que té la seva seu a la Policia Local de Mataró, va començar a circular el passat dia 2. La del Maresme i Vallès Oriental és la tercera unitat d'aquest tipus que es posa en funcionament després de les de Vallès Oriental-Vallès Occidental-Bages i Baix Llobregat-Alt Penedès-Garraf.

En circulació 24 hores al dia
La unitat mòbil dóna resposta a emergències durant les 24 hores del dia. Les tres unitats mòbils que funcionen fins ara han atès un total de 235 emergències, de les quals 98 són sanitàries; 109 socials i 28 problemes de salut, que no sempre requereixen de l'atenció o derivació directa a un metge. Del conjunt d'emergències, 102 corresponen a l'activitat realitzada per la unitat mòbil del Maresme, tot i que només fa 18 dies que s'ha posat en funcionament.

Pel que fa al perfil dels seus usuaris, el 80% són dones i el 20% homes; el 50% d'aquestes persones tenen més de 85 anys, viuen soles o tenen algun grau de dependència. El 62% de les trucades rebudes corresponen a trucades de seguiment, recordatori de medicació, etc.; el 33, 5% són dels les persones usuàries, per demanar informació o ajut en casos de caigudes o crisis de angoixa i el 4,5% restant les fa també la persona usuària buscant la conversa per situació de soledat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive