-
-

Una setmana perquè els propietaris de mascotes coneguin els seus drets i deures

Fins al 23 de desembre s'ofereixen informació i consells sobre el tema en un quiosc del Nou Parc Central

A Mataró hi ha 3.495 animals de companyia censats, 3.400 dels quals són gossos. Es calcula, però, que la xifra total de gossos que hi ha a la ciutat volta els 10.000. Així que n’hi ha un per aproximadament cada tres llars de la ciutat. Xifres que demostren la importància que té la gestió d’aquest àmbit de cara a garantir el benestar de les mascotes i alhora la convivència ciutadana. Perquè un gos mal cuidat o sense les mesures de seguretat adequades pot ser un problema greu.

 L’objectiu és donar a conèixer el que preveu l’ordenança de tinença d’animals de companyia

 

L’Ajuntament de Mataró va aprovar l’any passat la nova ordenança de tinença d’animals de companyia, que regula la interacció de les mascotes amb les persones i el medi urbà, preservant la salut pública i la seguretat, i alhora garantir el benestar dels propis animals. Un document que fixa, qüestions com l’obligatorietat de censar la mascota, l’espai necessari per acollir-la, les mesures per evitar les molèsties veïnals o què cal fer per netejar els excrements i orins a la via pública, entre d’altres. De cara a fer difusió dels drets i deures dels propietaris de mascotes, el consistori ha decidit obrir un punt d’informació de tinença responsable d’animals domèstics. Estarà instal•lat del 17 al 23 de desembre al Nou Parc Central, a l’antic quiosc del GIMM, i es completarà amb una jornada lúdica el diumenge 23. 

Durant tots aquests dies hi haurà tècnics municipals que resoldran dubtes de tota mena, especialment orientats a la campanya de Nadal, quan moltes famílies opten per  portar una mascota a casa. En aquest sentit els consells se centraran en fomentar l’adopció de gossos i gats dels centres d’acollida municipals, enlloc de la compra. S’informarà sobre els requisits, els preus, les condicions o les avantatges fiscals que suposa l’adopció, entre d’altres. Cal tenir en compte, per exemple, que els animals de difícil adopció, com ara els gossos de races potencialment perilloses, d’edat avançada o amb problemes de comportament, tenen preus molt reduïts. 

 El diumenge 23 s’oferirà tallers gratuïts d’ensinistrament de gossos

Al quiosc també s’hi podran fer consultes sobre quins són els drets i les obligacions dels propietaris, com ara els processos a seguir per censar els animals (es podrà fer allà mateix), les normes bàsiques de convivència i benestar animal, les sancions que es poden aplicar per incompliment de la normativa, o els consells a l’hora de comprar un animal. 

També s’oferirà informació sobre els nous correcans que s’han obert a la ciutat. Mataró compta amb nou espais repartits per diferents barris on els gossos poden circular lliures sense corretja.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive