Cafè Nou. Foto: R.Gallofré
Cafè Nou. Foto: R.Gallofré

Una nova vida per al Cafè Nou

Comencen les obres de rehabilitació de l'històric edifici, que ha de potenciar l'eix de la Riera.

El Cafè Nou busca una nova vida a través de les obres de rehabilitació que han començat aquesta setmana i que hauran d'acabar, 18 mesos després i sota una inversió d'1,6 milions d'euros, en un nou equipament pensat per potenciar l'eix de la Riera i la zona en la que s'ubica. L'alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Núria Moreno, van visitar l'equipament construït l'any 1935 i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. El projecte està cofinançat pel Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Amb la posada en marxa del nou Cafè Nou, Mataró culminarà un procés d'enfortiment de l'eix cultural de la Riera. L'equipament s'afegirà al complex que avui ja configuren l'antiga presó i el propi pati del Cafè Nou, la Sala Cabanyes, el Teatre Monumental, l'Aula de Teatre i l'Ateneu de la Fundació Iluro, tots ells a molts pocs metres de distància.

Els usos previstos es divideixen de la següent manera: a la planta baixa hi haurà un punt d'informació turística on es podrà comprar material propi de Mataró; al fons hi haurà un bar-cafeteria entès com a espai social per organitzar activitats musicals, gastronòmiques i socials entre d'altres, que a més connectarà amb el Pati del Cafè Nou i mantindrà l'antiga barra de l'equipament, d'estil art-decó. A la primera planta hi haurà una sala diàfana de gairebé 240 metres quadrats destinada a les arts escèniques. Hi haurà serveis públics, un vestidor, un magatzem i accessos a altres punts de l'edifici.

Bote: "Recuperem el patrimoni de la ciutat i potenciem la Riera"

L'alcalde va assenyalar despr´`es de la vistia que es tractava d'un "projecte important", ja que serveix per "recuperar patrimoni de la ciutat" i també "perquè la Riera guanyi més potencial". Bote considera que el nou espai ha de servir per "activar la zona comercial del centre" i allargar-la fins aquest punt de la Riera. Per la seva banda, la regidora Núria Moreno va voler recalcar el fet que serà "un espai a disposició de les entitats", pensat com a punt turístic per una banda però també com a servei per a la ciutadania per l'altra.

L'obrà reformarà de manera integral la nau, començant per l'estructura amb l'objectiu d'assegurar l'edifici i millorar-ne així la càrrega d'ús quan estigui en funcionament. També es millorarà la fonamentació i el calçament dels murs i les teules. Durant bona part del temps que durin les obres l’accés al Pati del Cafè Nou quedarà tallat per La Riera i s’haurà d’entrar per la porta del carrer de la Muralla de la Presó.

Mira en aquesta galeria com es troba l'interior del Cafè Nou a dia d'avui:
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive