Toni Rodon

Una conferència del conseller Milà obrirà les Jornades Científiques

Les activitats inclouen la presentació dels Treballs de Recerca d'alumnes de Batxillerat de la ciutat i una activitat al carrer

Mataró acollirà a partir de demà dimecres dia 13, així com el 15 i 16 d'abril, les Jornades Científiques amb diverses activitats de caràcter científic que tindran els alumnes de secundària obligatòria i de batxillerat dels centres educatius de la ciutat com a protagonistes principals.

Aquestes jornades, organitzades pel Pla de Formació de la Zona de Mataró, Joves Naturalistes i l'Institut Municipal d'Educació, començaran el proper dimecres dia 13 amb la conferència Els reptes del mediambient a Catalunya que oferirà el Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Salvador Milà. La cita serà a les set de la tarda a la sala d'actes de Caixa laietana del carrer Santa Teresa, i representarà el preàmbul del lliurament dels premis del tercer concurs Montse Solà, Joves Naturalistes. Aquests concurs, organitzat pels professors de l'IES Damià Campeny i adreçat de forma biennal a tots els alumnes de secundària de Mataró, té la intenció de fomentar la ciència i el seu coneixement en els més joves.

La conferència La radiació sincotró: què és i per a què serveix a càrrec del Cap de Divisió d'Experiments del Projecte de sincotró de Cerdanyola del Vallès, Salvador Ferrer, obrirà els actes del divendres dia 15 d'abril. La xerrada serà a les cinc de la tarda a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, Avinguda Puig i Cadafalch número 101, i serà oferta per un dels millors especialistes de la matèria del nostre país.

A les sis de la tarda, el protagonisme serà pels alumnes de Batxillerat de la ciutat que presentaran els seus Treballs de Recerca de temàtica científica. Enguany destaquen títols atractius com la Biografia d'una Estrella, La joventut versus drogues, Mètode de separació i identificació dels colorants alimentaris de les begudes de fantasia i Estudi comparatiu entre les poblacions de Tremp i Mataró sobre el grau de coneixement de l'annorèxia.

Finalment, les Jornades Científiques d'enguany acabaran dissabte dia 16 amb l'activitat de ciència pel carrer “Coets d'aigua”. Aquest acte serà a les sis de la tarda a la plaça de l'ajuntament i pretén que la gent gaudeixi i s'estengui el fonament científic.

El foment de la ciència com a element principal
Les Jornades Científiques de Mataró van néixer l'any 2000 amb la intenció d'impulsar l'activitat científica entre els joves per tal que Mataró mantingui un alt grau d'implicació amb la ciència.

La organització també ha manifestat la seva adhesió a la declaració de la ONU que proclama el 2005 com l'Any Mundial de la Física. En aquest sentit, es retrà homenatge a Albert Einstein en el centenari de la publicació dels seus articles que van representar un canvi crucial en la història del coneixement científic.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive