La ONG Tomando Conciencia va néixer fa un any amb l’objectiu d’ajudar a la infància mitjançant l’accés a l’educació, alimentació i la sanitat, enfocant els seus projectes en països en vies de desenvolupament. La particularitat que distingeix aquesta entitat és l’ús de canals de difusió audiovisual i artístics que els ajuden a exposar de forma transparent i alternativa la feina que fan. Una mostra d’aquesta activitat es podrà veure divendres, dia 6, en la presentació al Foment del documental ‘A khmer Tale’ (Un conte cambodjà) en el que es plasma el procés emprat per a la construcció d’una escola a Cambodja.
Carlos Sánchez-Llibre és el gerent i fundador de la ONG i explica que després de llicenciar-se en Administració i Direcció d’Empreses i treballar en el departament de màrqueting d’una empresa, es va adonar “que no encaixava en un món presidit de vestits i corbates, i vaig decidir canviar de feina i em vaig transformar en director i DJ d’una discoteca”. Tot i aconseguir ser el referent en la nit maresmenca, en Carlos no trobava el seu lloc. “Quan tenia 24 anys, les enveges del món subordinat a la pressió dels decibels van acabar d’enfonsar les esperances de trobar una feina que m’omplís. En aquell moment, a finals de 2004 em vaig vendre el cotxe i amb els meus estalvis vaig emprendre un llarg i solitari viatge de quinze mesos per Àsia, Amèrica Llatina i Austràlia". Sánchez-Llibre explica que viatjant va aprendre "a jugar de nou amb la innocència dels nens" i assegura que "van ser els nens qui em van brodar un punt d’inflexió en la meva atrofiada escala de valors" i sentencia dient que "van ser els seus innocents somriures els qui em van ensenyar a viatjar tomando conciencia".
A finals de 2006, Sánchez-Llibre i vuit voluntaris més van construir una escola a Cambodja. Va convèncer una amiga seva productora, Patricia Boadas, que l’acompanyés en el seu viatge. D’aquella fructífera temporada n’ha sorgit el documental ‘Un conte cambodjà’ que narra el viatge dels vuit joves voluntaris de diferents països que van sacrificar unes còmodes vacances i renunciar al confort de la seva vida quotidiana per ajudar a aixecar una escola a Cambodja. La cinta ens trasllada a aquests dos mesos en els quals els protagonistes aprendran a conviure amb els futurs alumnes de l’escola. Mentrestant, en aquest context, Koky, un dels voluntaris tornarà per primera vegada a la seva ciutat natal, d’on va fugir a causa de la guerra amb tota la seva família. Tota la família es retrobarà amb tots els records de la seva vida anterior i amb tota la gent que els va ajudar a sobreviure l’holocaust.
Amb la presentació del documental s’espera recaptar fons per al nou projecte: la construcció d’una escola audiovisual per a nens a Belén de los Andaquíe, Colòmbia. Es necessiten 33.088 euros, i de moment, n’han recaptat 24.115 euros.
-
Comentaris