ACN

Un submarinista observa un exemplar de foca a Llavaneres

L'últim cop que es va veure aquesta espècie a Catalunya va ser l'any 2000 al Delta de l'Ebre

Un practicant de pesca submarina a pulmó lliure va observar el passat 17 de maig una foca de la mida d'una persona a 300 metres de la costa a Sant Andreu de Llavaneres , un fet inusual ja que es tracta de l'espècie atlàntica 'Phoca Vitulina', segons el Departament d'Agricultura. L'albirament es va produir a les vuit del matí, quan el pescador va observar que era una foca de color gris amb taques clares i va contactar amb un altre pescador que hauria vist una altra foca, tot i que es desconeix si és la mateixa, a les illes Messines de Cadaqués l'endemà. Segons el Departament, podria tractar-se del mateix exemplar que es va observar el 10 i 11 de maig a la costa de Castelló.

Les últimes referències d'aquestes espècia a Catalunya es remunten en un exemplar de foca comuna jove que va arribar al Delta de l'Ebre l'any 2000. Les observacions a Sant Andreu de Llavaneres i Cadaqués coincideixen en el temps amb els exemplars albirats entre Bencàssim i Orpesa i a la platja de Torrenostra, a Torreblanca.

Procedent de l'Atlàntic
Per això, es podria tractar en tots els casos d'un mateix exemplar que ha recorregut la costa de sud a nord procedent de l'Atlàntic. En el supòsit que l'observació de Cadaqués sigui finalment contrastada, la distància mínima amb Sant Andreu de Llavaneres és de 114 quilòmetres i és "perfectament nedable" per al mamífer, capaç de desplaçar-se a 19 quilòmetres per hora en les 28 hores transcorregudes entre els dues cites.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive